nlc.hu
Gasztro

27 éve a Burger Kingnél dolgozó férfi búcsúajándéka

Megalázó ajándékkal „búcsúztatta” alkalmazottját a gyorsétteremlánc, az interneten azonnal gyűjtöttek neki 50 milliót

Kevin Ford 27 évig sütötte a hamburgert, egy kisebb ajándékcsomaggal engedték útnak. Még szerencse, hogy elterjedt a történet.

A gyorséttermeket olyan helyeknek képzeljük, ahol senki sem dolgozik sokáig, az egyszer munkakeresőnek legfeljebb arra jók, hogy talpra álljanak anyagilag. Aztán vagy továbbállnak, vagy feljebb lépnek a ranglétrán. Kevin Ford nem így állt hozzá: a 60 éves férfi

27 éve dolgozott a Burger Kingnél úgy, hogy egy műszakot sem hagyott ki.

Sem táppénzre, sem egyéb szabadságra nem ment soha. Mint elmondta, eszébe sem jutott az ilyesmi; minden nap megjelent a Las Vegas repülőterén található Burger Kingben és felvette a munkát. „Így utólag nem értem magam. Talán gép vagyok?” Kevin eredetileg azért kezdett ott dolgozni, hogy keressen annyi pénzt, hogy láthassa a gyerekeit, végül ott ragadt.

Kevin Ford

Forrás: Kevin Ford

A cég most külön ajándékcsomaggal búcsúztatta, miután végül otthagyta a munkahelyet. Ebben a következők voltak:

  • mozijegy;
  • egy csomag cukorka;
  • egy kávésbögre;
  • egy céges nyakbavaló zsinór;
  • pár toll.

Mindezt videóra vették és feltöltötték a netre. Szerencséjére. A férfi ugyan a videóban elmondta, hogy ennek is örül, hiszen az itt dolgozók többsége semmit sem kap, de az internet másképp gondolta: záporoztak a felháborodott  és a bátorító kommentek. Kevin lánya gyorsan összerakott egy támogatói oldalt, ahol pillanatokon belül összegyűjt négyezer adomány, összesen 133 ezer dollár, azaz 50 millió forint értékben. Mint elmondta, három napja sír a meghatódottságtól, méghozzá családjával együtt. Most pedig egy jó hosszú, megérdemelt pihenés vár rá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top