nlc.hu
Gasztro

Ványa bácsinak hívják az orosz McDonald's koppintást

Nem bírják az oroszok Meki nélkül: már meg is nyílt az első Meki koppintás, a Ványa bácsi

A háború kitörése óta elég szabadon kezelik a szellemi tulajdonjogokat Oroszországban, amire bizonyíték, hogy engedték megnyitni a cég látványelemeit szégyentelenül koppintó gyorséttermet, a Ványa bácsit.

Bármily meglepő, a McDonald’s egy nagyon népszerű hálózat Oroszországban és Ukrajnában, ebből a régióból származik a cég bevételeinek nagyjából tíz százaléka. Ezért is voltak óvatosak a háború kitörésekor, és nem vonultak ki az orosz piacról, csupán bezárták az ottani éttermeiket, viszont az alkalmazottaikat továbbra is fizetik. Úgy tűnik azonban, hogy nagyon hiányzik az oroszoknak a mekis életérzés, mert már jóvá is hagyták, hogy elinduljon a gigantikus McDonald’s koppintás, a Ványa bácsi – írja a 444.

Krumplitartó mekis tasak

Krumplira várva (Fotó: Pixabay)

Ahhoz képest, hogy a szabadalmi kérelmet csupán március 12-én nyújtották be, már meg is nyílt az étteremlánc első egysége Moszkvában a csütörtöki nap folyamán. Az orosz hivatalt cseppet sem érdekelte a logó nyilvánvaló koppintása. A McDonald’s sárga betűjét megdöntötték 90 fokban, hogy a cirill ábécé latin B-re emlékeztető V-jére utaljon.

Eredeti és hamis McDonald's logó

Így néz ki az eredeti és a Ványa bácsis logó

A céget azért hozták létre, hogy a McDonald’s lánc működését vegye át az országban. És hogyan kell oroszul mondani az étteremlánc nevét? Kapaszkodj: Gyágya Ványa. I’m Lovin It. A cégnek állítólag komoly kormányzati háttere van, ezért is sikerült ilyen viharsebességgel a nyitás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top