nlc.hu
Gasztro

Aranyárban árulják a mcdonald’s kaját az oroszok a neten

Aranyárban árulják a mekis kaját az oroszok a neten, miután a McDonald’s bezár az országban

A McDonald’s oroszországi bezárásának hírére elárasztották az orosz apróhirdetési oldalakat a méregdrága mekis hamburgerek.

Ukrajna orosz inváziója miatt a McDonald’s átmenetileg felfüggeszti oroszországi tevékenységét, és bezárja a 850 ottani éttermét.

A bejelentés után kígyózó sorok alakultak ki a gyorséttermek előtt, de nem ez volt az egyetlen hatása a hírnek. A Redditen jelent meg egy fotó, hogy valaki rendesen betárazott a mekis burgerekből, vagy ötven darabot zsúfolt be a hűtőjébe.

Egy hamburgerekkel telepakolt hűtő, miután a McDonald's bejelentette, hogy kivonul Oroszországból

Egy hamburgerekkel telepakolt hűtő, miután a McDonald’s bejelentette, hogy kivonul Oroszországból (Forrás: Reddit/noahstemann)

Bár az nem derült ki, hogy az illető saját fogyasztásra szánta-e a tekintélyes mennyiségű hamburgert, vagy más célja van, sokan azért vásároltak be a mcdonald’sos gyorskajákból, hogy elképesztő áron eladják őket a neten.

A Daily Mail arról ír, hogy hihetetlen összegeket kérnek a McDonalds’ból kimentett utolsó adag ételekért: egy Big Mac-menüt több mint százezer forintnyi rubelért hirdetnek, három zacskónyi mekis árura pedig csaknem 300 ezer forintért keresnek vevőt. Egy dobozos és három zacskós hamburger 45 ezer rubel (133 ezer forint), igaz, van kóla 1500 rubelért is, ami kevesebb, mint 4500 forint, annyiért szinte ingyen van. 

Azt nem tudni, hogy mennyire van kereslet a másodkézből vásárolt McDonalds-ételekre, de egyesek viccesen megjegyezték, hogy ez azért jó biznisz, mert hűtő nélkül, a polcra téve sem romlanak meg. 

(Kiemelt kép: Pexels/Polina Tankilevitch)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top