nlc.hu
Trend

Hosszú sorok a bezárás előtt álló orosz McDonald’sok előtt

A McDonald’s felfüggeszti oroszországi tevékenységét, kígyózó sorok vannak a gyorséttermek előtt

Hosszú sorokban állnak az emberek több oroszországi McDonald’s előtt, miután a vállalat bejelentette, hogy felfüggeszti oroszországi tevékenységét.
Egy McDonald's étterem épülete éjszaka

Lassan két hete tart az orosz-ukrán háború, és mostanra szinte az összes nagy nemzetközi cég leállította oroszországi tevékenységét. Bezárta a boltjait Ororszországban az IKEA, a JYSK, az Apple szünetelteti termékei ottani eladásait, a Nike pedig ideiglenesen kivonult az orosz piacról.

Kedden a Coca-Cola, a Pepsi és a Starbucks után

a McDonald’s is bejelentette, hogy az ukrajnai invázió miatt átmenetileg felfüggeszti oroszországi tevékenységét.

A hír hatására tömegek próbáltak még utoljára beülni valamelyik gyorsétterembe egy hamburgerre, több helyen kígyózó sorok alakultak ki. Az egyik moszkvai egységnél állítólag 800 méteres volt a kocsisor:

Egy másik Mekinél is az utcán várakoztak az emberek:

A vállalat közleménye szerint Oroszországban összesen 850 McDonald’s étterem működik, ezek összesen 62 ezer embert foglalkoztatnak. Mint írják, támogatni fogják a dolgozókat, és az ukrajnai bezárt éttermek alkalmazottainak is tovább folyósítják a fizetésüket. Emellett további 5 millió dollárt adományoztak az ukrajnai munkavállalók megsegítésére, támogatják a Vöröskeresztet a régióban, és alapítványukon keresztül orvosi és humanitárius segítséget nyújtanak.

(444)

(Kiemelt kép: Unsplash/Visual Karsa)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top