nlc.hu
Életmód

A főpolgármester-helyettes a külföldi buszsofőrökről

Nem akar ázsiai buszsofőröket a fővárosi vezetés

Reagált a főpolgármester-helyettes.
autóbusz

„Nem jó irány a külföldi munkaerő alkalmazása, ezért a saját tulajdonú cégeknél ezt mindenképpen ki fogjuk zárni”nyilatkozta a Népszavának Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes annak kapcsán, hogy a fővárosi BKK-járatokon novembertől Fülöp-szigetekről érkező buszsofőröket alkalmaznának. Elmondása szerint a BKV esetében szóba sem jöhet külföldi munkavállalók foglalkoztatása.

Külsős szolgáltató esetén, ahol nem a főváros a munkáltató, szigorúan számon fogják kérni az üzembiztonsági és utastájékoztatási követelmények betartását – figyelmeztette a BKK szerződéses partnerét, a fővárosban 450 buszt üzemeltető ArrivaBus Kft.-t.

Arra a felvetésre, hogy kölcsönzött munkaerő nélkül esetleg nem lesz elég buszvezető, Kiss Ambrus azt válaszolta, hogy a vállalkozó szerződésben vállalta a szolgáltatás üzemeltetését, így utólag nem állhat elő azzal, hogy nincs hozzá elég munkavállalója.

Az Arrivánál közben azt közölték, hogy októberben 20 Fülöp-szigeteki járművezető kezdi meg a képzési programot, de leghamarabb 2024 januárjában állnak munkába. Gondosan kiválasztott vonalakon, angol nyelven beszélő diszpécserek támogatása mellett teljesítenek majd szolgálatot – hangsúlyozták.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Róka László 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top