nlc.hu
Életmód

Varnus Xavér olaszországi háza

Varnus Xavér a kanadai temploma után most Olaszországban vett egy házat

Az orgonaművész szerint ennyiért még egy teremgarázst sem lehet venni Újlipótvárosban.

Varnus Xavér folyton utazik, költözik. Télen Olaszországban él, nyáron Kanadában, a szépen felújított templomában, most pedig Magyarországon van. Az 59 éves orgonaművész legújabb szerzeménye egy 12. századi ház az olaszországi Umbriában, ahová novemberben költözik majd ki. A Reggeliben arról is beszélt, hogy az ingatlanvásárlás nála nem egyfajta „újgazdag attitűd”, ugyanis az olaszországi ház átszámítva csupán 12 millió forintba került. “Újlipótvárosban egy barátom most vett egy teremgarázst 18 millióért” – jegyezte meg.

Varnus Xavér,

Varnus Xavér új szerzeménye egy olaszországi ház – Forrás: RTL / Reggeli – videó

Elmondása szerint egy viszonylag kényelmesebb belvárosi lakás árát osztotta szét a világ különféle tájaira, és mindig az időjárásnak megfelelően utazgat. “Kanadával kezdődött. Megvettem a templomot, csináltam belőle egy gyönyörű koncerttermet. (…) Mivel ott nem megy fel a hőmérséklet 25 fok fölé nyáron, tehát tökéletesen túl lehet élni. Most hazajöttem őszre. Eljátszom a hangversenyeket és egy kicsit élvezem Budapestet és a kulturális pezsgést, amiről Kanada nem híres. És aztán télre elmegyek a legújabb kis szerzeményembe, Olaszországba” – mesélte Varnus Xavér.

Az orgonaművész elárulta, ugyan az olaszországi háza már lakható, de a bútorokkal nem lesz könnyű dolga, mivel olyan szűkek az ajtók, hogy normális bútor nem fér be. Emiatt csak ott bent összeszerelhető bútorokat tud majd betenni a szobákba, helyiségekbe.

Varnus Xavér egyébként nemcsak Kanadában vett templomot, hanem Magyarországon is: tavaly októberben Mezőlakon vásárolt meg egy komoly felújításra szoruló templomot, amelybe Németországból rendelt orgonát. A felújítandó templom takarítása során olyan dolgokra bukkantak, amelyek miatt ki kellett hívni a rendőröket: éles lőszerek és fegyveralkatrészek kerültek elő az épületből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top