nlc.hu
Sztárok

Rendőrök vonultak ki Varnus Xavér templomához

Rendőrök vonultak ki Varnus Xavér templomához

A felújítandó templom takarítása során olyan dolgokra bukkantak, amelyek miatt kihívták a rendőröket.
Varnus Xavér orgonamûvész lerója kegyeletét az október 2-án 80. életévében elhunyt Szakcsi Lakatos Béla, a magyar dzsessz kiemelkedõ alakjának, Kossuth- és Liszt-díjas zongoramûvésznek, a nemzet mûvészének búcsúztatásán a Fiumei úti sírkertben 2022. október 18-án

Varnus Xavér korábban már vett egy templomot Kanadában, idén októberben pedig a magyarországi Mezőlakon is vásárolt egy komoly felújításra szoruló templomot, amelybe Németországból rendelt orgonát.

Az orgonaművész bele is vágott a felújításba és a lomokkal teli épület kipakolásába, hiszen szeretne minél hamarabb koncerteket rendezni a templomban. A munkálatokat azonban nem várt akadály lassítja: éles lőszereket és fegyveralkatrészeket találtak az épületben – írja a Blikk.

Nagy Gábor, Mezőlak polgármestere – aki sokat segít az orgonaművésznek – azt mondta: a templom előző tulajdonosának harminc napja volt arra, hogy kipakoljon az ingatlanból. Miután letelt a határidő, két másik emberrel újra be akart menni az épületbe, amit a polgármester nem engedett.

A rendőröket ekkor kellett először kihívni, utána pedig amikor az egyik vasszekrényben éles, 762-es típusú gépkarabélyhoz és 9 mm-es pisztolyhoz tartozó lőszereket találtunk, a következő napon pedig két puskaalkatrész, puskacső is előkerült

– mondta Nagy Gábor polgármester.

A lőszerekkel kapcsolatban a Pápai Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított ismeretlen tettes ellen. Közben Varnus Xavért egyre inkább sürgeti az idő, mert márciusban érkezik az orgona a templomba.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top