nlc.hu
Sztárok

Varnus Xavér vett egy templomot

Varnus Xavér vett magának egy régi templomot, és ott fog élni

1885-ben épült, használaton kívüli templomot vett meg Varnus Xavér.

1885-ben épült az a mára erősen felújításra szoruló, használaton kívüli templom, amelyet most Varnus Xavér vásárolt meg. Az orgonaművész eddig a kanadai Torontóban élt, ahol fiának, Nicknek gyereke született. Most kiköltözik a nagyvárosból: az Atlanti-óceán partján álló, elhagyatott templomot 20 millió forint körüli összegért vette meg.

Varnus Xavér

Varnus Xavér 2016-ban Budapesten (Fotó: MTI / Mohai Balázs)

„Megvásároltam és így megóvtam a pusztulástól egy roppant különleges, 19. században épült, ám elnéptelenedett kanadai templomot az Atlanti-óceán partján” – írta közösségi oldalán. Azt is elárulta, hogy új hangszer is érkezik a templomba. „Októberben építenek bele egy hatalmas és csodálatos sípos Casavant orgonát, amelynek mérete a Művészetek Palotája orgonájának közel harmada lesz. A jövőben itt fogok élni, és Isten segítségével ide hívom majd koncertezni a világ kiváló muzsikusait. Isten szavának háza mostantól Isten zenéjének házaként élhet tovább.

Varnus Xavér az nlc-n:

(Bors)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top