nlc.hu
Életmód

Macska bénította meg egy kórház szervereit

Órákra megmattolta egy kórház szervereit a billentyűzetre felugró cica

Éppen a rendszergazda billentyűzetét nézte ki magának a bajkeverő jószág.

Az USA Missouri államában, Kansas Cityben működik a Veterans Affairs Medical Center. Pontosabban: nemrégiben egy ideig nem működött, miután a kórházat irányító számítógépes rendszert órákra taccsra tette egy, a rendszergazda billentyűzetére felugró macska.

macska pofája

A macskák különleges mutatványokra képesek (Fotó: Pexels.com)

A rendszergazda épp a szerverek beállításait végezte,

amikor a macska megjelent, ugrott és utána más semmi nem volt olyan, mint azelőtt. Konkrétan a macska törölt egy log fájlt egy szervercsoportról, amivel négy óra hosszára megbénította a teljes rendszert – írja a HVG. Egy megkérdezett rendszergazda szerint az efféle gikszer egyáltalán nem elképzelhetetlen: ha frissítés közben rossz billentyűt nyom meg a macska, könnyen megszakíthatja a folyamatot.

Az Egyesült Államok Veteránügyi Minisztériuma elismerte

az informatikai incidens tényét a kórházban. A macskáról nem, de szerverprofilok véletlen törléséről szó esett, amit négy óra alatt sikerült javítani. Az incidensnek nem volt közvetlen hatása a betegellátásra. Egy minisztériumi illetékes annyival reagált az esetre, hogy: „ezért van kutyám”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top