nlc.hu
Életmód

Mosogatógép-tabletta házilag

Elfogyott a mosogatógép-tabletta? Készíts házilag!

Előfordul, hogy elfogy a mosogatógép-tabletta, de semmi pánik, készíthetsz helyette! Ráadásul csak két hozzávaló kell hozzá, ami minden háztartásban fellelhető!

Nem a legtöbb, hanem valószínűleg az összes háziasszony egyetért azzal, hogy a mosogatógép igazi áldás a háznál. Előfordulhat azonban, hogy bár hegyekben állnak a mosatlan edények, a gépet nem tudjátok elindítani, mert a bevásárlólistáról lemaradt a mosogatógép-tabletta. Mielőtt kitörne az általános pánik, és elfutnátok a boltba vagy elkezdenétek kézzel elmosni az edényeket, próbáljátok ki ezt a két összetevős, rendkívül hatékony mosogatógép-tabletta helyettesítőt.

Hogy mi a titok nyitja? Semmi ördöngös, csak egy kis folyékony mosogatószerre és szódabikarbónára lesz szükség.

Mosogatógép-tabletta házilag

(Fotó: Getty Images)

Hogy csináld?

Pár csepp folyékony mosogatószert tegyél a mosogatógép-tabletta rekeszébe, majd adj hozzá egy kiskanál szódabikarbónát, és már indulhat is a program.

Lehet, hogy túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, de a szódabikarbóna-folyékony mosogatószer kombináció valóban működik.

A szódabikarbónának megvan az jó tulajdonsága, hogy hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket, fertőtlenít és szemcsésebb összetételének köszönhetően az edényekre ragadt ételt is ledörzsöli.  

Az adagolásánál azonban legyetek résen:

  • a mosogatószerből három-négy cseppnél nem szabad többet használni, ellenkező esetben annyi hab keletkezik a program alatt a mosogatógépben, hogy az eláztathatja a konyha padlóját.
  • Ne rakjátok púposra a mosogatógépet, mert nem lesz hatékony az edények tisztítása.

Legyen ez a megoldás mindig a B-terv, mert a szódabikarbónával okosan kell bánni. Többszöri használat után megkarcolhatja a poharak és tálak felületét.

Annyi biztos, ez a praktikus trükk kihúz a szorult helyzetből, ha épp nincs otthon mosogatógép-tabletta, és megfulladsz a sok mosatlan edényben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top