nlc.hu
Életmód

Segítő Pont nyílt a Mammut bevásárlóközpontban

Olyan sok az öngyilkosság a Mammutban, hogy Segítő Pontot nyitott az önkormányzat

Örsi Gergely második kerületi polgármester adta át a mentálhigiénés Segítő Pontot.

Egy, a saját életét éppen eldobni készülő embertársunk számára gyakran azt a legnehezebb felismerni és elfogadni, hogy segítségre van szüksége. Ha ez megtörtént, akkor az öngyilkosság elhárításának következő lépése a segítségkérés. A második kerület ellenzéki vezetésű önkormányzata ezt teszi könnyebbé, elérhetőbbé a

Olyan sok az öngyilkosság a Mammutban, hogy Segítő Pontot nyitott az önkormányzat

Mammut bevásárlóközpontban megnyitott Segítő Pont létrehozásával.

Miközben nincs két egyforma élethelyzet, két egyforma nehézség, az is biztos, hogy senki sem maradhat egyedül a problémájával. Megoldásnak, segítségnek vagy kezelésnek léteznie kell, méghozzá elérhető közelségben. A Mammut Segítő Pont létrehozásának célja segítséget biztosítani a lelki nehézségekkel küzdők számára. A Segítő Pont lakóhelyétől függetlenül mindenki számára ingyenes. Az ingyenes konzultációra bárki jelentkezhet személyesen a helyszínen, vagy a

mammutsegitopont@gmail.com e-mail címen.

Az ingyenes mentálhigiénés, áldozatsegítő és szociális tanácsadás minden pénteken 11:00 és 19:00 között várja a rászorulókat. A Segítő Pont több szakmai szervezet összefogása révén üzemel. Támogatást nyújtanak az Igazságügyi Minisztérium Áldozatsegítő Központjának munkatársai, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) munkatársai, valamint a II. Kerület Önkormányzata által delegált szakemberek, a II. kerületi Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai, a Szent Ferenc Kórház munkatársai és Bihari Viktória.

A Segítő Pont működéséről a Mammut Bevásárlóközpontban több helyszínen

is megtalálhatóak a szükséges információk. A bevásárlóközpont weboldalán és Facebook-oldalán is bárki tájékozódhat róla. Emellett a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) 24 órás ingyenes telefonos elérhetőségein (116-123 vagy 06-80-810-600) is bármikor segítséget lehet kérni, amit tájékoztató matricák is hirdetnek a bevásárlóközpont területén. A Mammut Bevásárlóközpont és a II. kerület több közös kezdeményezést is indított a helyi közösségek támogatására, ennek legújabb állomása a Segítő Pont létrehozása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top