nlc.hu
Életmód

A nem reggelizés következménye

Megdöbbentő a következménye annak, ha nem reggelizel

Erre még egészen biztos, hogy nem gondoltál, de ha nem reggelizel, akkor épp ideje beépíteni a napi rutinba.

Amikor testünk fizikai, mentális és esztétikai állapotáról esik szó, rengeteg tippet, ötletet és tanácsot kaphatunk, olvashatunk a világhálón: hogy kell jól fogat mosni, milyen legyen a reggeli rutin, mit tegyünk az alvászavar ellen, milyen sportot válasszunk a testalkatunkhoz, mit tehetünk, hogy kevésbé legyen ráncos az arcbőrünk és még hosszasan sorolhatnánk. Egy trichológus, azaz hajgyógyász pedig most azt is felfedte, mekkora károkat teszünk a hajunk szerkezetében, ha kihagyjuk a reggelit.  

Anabel Kingsley, a Philip Kingsley hajgyógyásza szerint soha ne hagyjuk ki a reggelit, ha szép, egészséges hajkoronát szeretnénk, mivel a reggeli étkezés döntő fontosságú vitaminokat és tápanyagokat biztosít a hajkoronáknak.

„A reggeli az első alkalom arra, hogy az éjszakai böjt után alapvető tápanyagokkal lássuk el a szervezetünket. A vitaminok, ásványi anyagok és a fehérjék létfontosságúak az egészséges hajnövekedéshez. A reggeli kihagyása megfoszthatja a hajhagymákat ezektől a tápanyagoktól, ami miatt az törékennyé, fénytelenné és élettelenné válhat.”

A nem reggelizés következményei

Fotó: Unsplash

Anabel azt is hozzáteszi, hogy a fehérjedús reggeli létfontosságú a tincseink számára, a vas és a B-vitaminok mellett. „A fehérjében gazdag reggeli nélkülözhetetlen a haj növekedéséhez és a hajregenerációhoz szükséges aminosavak biztosításához. A reggeli kihagyása nem megfelelő fehérjebevitelhez vezethet, ami gyengébb, törékenyebb hajat eredményezhet” – mondta. A szakember figyelmeztet arra is, hogy a vashiány a hajhullás gyakori oka, így a reggeli kiváló lehetőség a vasban gazdag ételek – gabonafélék, sovány húsok és spenót – étrendbe való beillesztésére.

Az étrendi előnyökön túlmenően, ha egy kis reggeli finomsággal kényeztetjük magunkat, az nyilvánvalóan csökkenti a stresszt is – és ez mindig jót tesz a megjelenésnek.

„A reggeli hozzájárulhat a stressz csökkentéséhez, ami fontos a hajhullás megelőzésében. Ha kihagyjuk a reggelit, az éhség miatt megnövekedhet a stressz, ami negatívan hat a testünk működésére, így egy idő után hajhullást eredményezhet. A stressz okozta hajhullás gyakori probléma, amely rendszeres, kiegyensúlyozott étkezéssel mérsékelhető” – hívta fel a figyelmet a szakember. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top