nlc.hu
Életmód

Albérletbe autista kislánnyal

Sehol sem talál albérletet Mónika a 9 éves autista kislányával: „Amint megtudják, hogy beteg, azonnal jönnek a kifogások”

Bárhová elköltöznének, csak legyen egy saját kis otthonuk.
lakásbérlés,

Mónika immár 9 éve neveli egyedül beteg kislányát. Eliza oxigénhiányos koraszülöttként jött a világra. Az orvosok agyi bénulást diagnosztizáltak nála, emiatt súlyos mozgás-, és idegrendszeri károsodást is szenvedett, nemrég pedig megállapították, hogy extrém autista. Édesanyja mindent megtesz azért, hogy a kislány esélyt megkapjon egy teljes életre, most viszont hatalmas bajba kerültek: ha nem találnak időben albérletet, utcára kerülnek – írja a Bors.

Az emberek nagyon előítéletesek. Amint megtudják, hogy Eliza beteg, azonnal jönnek a kifogások. (…) Elegem van a megkülönböztetésből, mert ez az. Az emberek képtelenek elfogadni egy autista gyereket” – panaszolta a bulvárlapnak Mónika, aki olyan szomorú esetről is beszámolt, hogy hiába volt egyeztetett időpontja a főbérlővel, amikor kiderült, hogy extrém autista a kislánya, már nem jutott el odáig, hogy meg is nézhesse a lakást.

Az anyuka szerint egy kis konténerház is megfelelne nekik, mert nem szeretnének senki terhére lenni.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top