nlc.hu
Életmód

Állatkínzás miatt ment ki a rendőrség a Parlamenthez

Állatkínzás miatt riasztották a rendőröket a Parlamenthez

Csütörtökön történt az eset, most adták ki a videót.

Október 12-én este egy kerékpárral érkező személlyel egy kartondobozban öt kölyökmacska érkezett az Országház IX-es kapujának lépcsőjéhez, aki ott is hagyta őket, mielőtt távozott a helyszínről – írja a Police.hu, ahol képeket is láthatsz a cicákról. Az Országgyűlési Őrség megtalálta a két hónapos kor körüli kölyköket, majd a helyszínre érkező rendőrök az V. kerületi Rendőr-kapitányságra vitték őket.

 

A rendőrség az állatokat lefoglalta,

tőlük pedig az Újpesti Állatmentő Liga gondozásába kerültek. Az ötödik kerületi Rendőrkapitányság most állatkínzás vétsége miatt indított büntetőeljárást, ismeretlen tettes ellen. Megjegyezzük, hogy bár kisállatok – pláne kölykök – elhagyására semmiféle mentség nem hozható fel, a kerékpáros valószínűleg amiatt vihette a Parlament lépcsőihez a macskakölyköket, mivel azt köztudomásúan éjjel-nappal őrzik, így az elkövető

Állatkínzás miatt riasztották a rendőröket a Parlamenthez

számíthatott arra, hogy a jószágokat hamarosan megtalálják.

A mostani, cicás sztorinál jóval felháborítóbb az az eset, amikor tavalyelőtt télen egy tápiószentmártoni férfi szomszédjának kutyája többször kiszökött az utcára, ezért a fickó szájkosarat tett rá és beadta a ceglédi állatmenhely gondozásába. Azt nyilván nem mondta meg, hogy a kutya a szomszédjáé.

Azt hazudta, hogy Cegléden, a szeméttelepen találta,

de a menhelyen nem hittek neki, mivel a kutya folyamatosan a kerítésre ugrált és vonyítva kereste a gazdáját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top