nlc.hu
Életmód

A The Macallan 1926 Adami whiskyért minimum 750ezer fontot várnak.

Árverezik a világ legdrágább whiskyjét – de előbb még felújítják

A Sotheby's novemberi, londoni aukcióján verik dobra a whisky különlegességet.

November 18-án kerül kalapács alá egy üveg The Macallan 1926 Adami whisky – közölte a Sotheby’s csütörtökön. Persze nem összetörik majd azzal a kalapáccsal – ahhoz túl drága lenne – hanem az aukciósház reményei szerint egy 750 ezer és 1,2 millió angol font közti összegig felfutó whisky árverés végén csapnak majd az asztalra az illusztris szerszámmal.

Árverezik a világ legdrágább whiskyjét – de előbb még felújítják

Összehasonlításképpen: még 2019 őszén egy üveg The Macallan 1926

Fine and Rare 1,5 millió angol fontos (663 millió forintos) rekordáron kelt el, ugyancsak árverésen. A whisky egy legendás készlet darabja: 1986-ban negyven üveget töltöttek fel abból a hordóból, amelyben előzőleg 60 éven át érlelték a nívós szeszkót. 14 palack a Fine and Rare címkét, további 12 pedig az olasz Valerio Adami által 1993-ban tervezett címkét viseli.

A most árverésre bocsájtott üveget

a Macallan-lepárlóüzem felújította. Ez annyit tesz, hogy kicserélték a dugót a címke felpöndörödött szélei pedig friss ragasztást kaptak. A palackból egyetlen milliliter mintát is vettek, hogy összehasonlíthassák azt egy másik üveg tartalmával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top