nlc.hu
Életmód

Kijevbe tart kereszttel a hátán az amerikai Jézus

Szelfizni is lehet az amerikai Jézussal, aki kereszttel a hátán indult Varsóból Kijevbe

A 33 éves Jimmy már egy hónapja úton van és cipeli a keresztet gyalogosan. Hiába ajánlják fel neki a fuvart, azt senkitől sem fogadja el, de mindenkivel kedvesen elbeszélget, és a szelfik elől sem tér ki.

Az ukrán közösségi médiában nagy visszhangot kapott egy rejtélyes amerikai férfi, bizonyos Jimmy, aki Virginia államból származik, és most fontos küldetése van: Jézusnak öltözve, egy nagy fakereszttel a hátán indul el gyalog Varsóból, a célja pedig az, hogy Kijevbe érjen.

A légvonalban nagyjából 700 kilométeres távolság az utakon természetesen több, és a nagy fakereszt a hátán sem segíti a gyors haladást. Jimmy mindenesetre már egy hónapja úton van, és láthatóan nem siet: mindenkivel kedvesen elbeszélget, aki odamegy hozzá, ha pedig valaki szelfit kér tőle, abban is partner – derül ki az odditycentral beszámolójából.

Jézus a kereszttel

A Varsó – Kijev távolság légvonalban 700 kilométer (fotó: Getty Images)

Bár többször is ajánlottak neki fuvart, nem kér a segítségből. Állítása szerint a menetelésének nincs konkrét célja, egyszerűen a szívére hallgatott, amikor az azt súgta neki, hogy induljon útnak.

Úgy érzi, ha a szívére hallgat, azzal teszi a legnagyobb szolgálatot az Úrnak.

Nem igazán szeretnék bizonyítani semmit sem ezzel. Egyszerűen csak szeretnék jobb emberré válni

– mondja Jimmy, akinek az otthoni életéről sem lehet sokat tudni, ahogy az sem világos, hogyan került Varsóba. Akármerre jár, mindenütt nagy feltűnést kelt a ruhájával, a szakállával és a keresztjével, és természetesen egy Jézus-hasonmással sokan próbálnak szóba elegyedni. Nemrégiben Makón fordult elő, hogy egy iskolai program keretében gyerekekkel cipeltettek keresztet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top