nlc.hu
Életmód
Körmendi János 1966-ban így magyarázta a csávó szót

Látnod kell az 1966-os szleng nyelvleckét, amiben Körmendi János magyarázza a csávó szót!

Az egész mindössze másfél perc, de minden másodperce arany.
Körmendi János és Krencsey Marianne 1966-ban.

Ami a ma emberének az „élem”, az „adom” és az „ick”, az az 1966-os év emberének a „csávó”, a „csaj” és a „lőttem egy verklit” volt. Legalábbis ez derül ki abból a zseniális videóból, amivel a minap találtuk szembe magunkat a TikTokon. Az egyébként mindössze másfél perces felvételen Körmendi János és Krencsey Marianne tartanak zseniális szleng-nyelvleckét azoknak, akik elvesztették volna a fonalat a különféle szóalkotási bravúrok között. Íme:

@fajdalmasanatlagos Szleng nyelvlecke 1966-ból Krencsey Marianne és Körmendi János előadásában #foryoupage #retro #magyar #szleng #archívum ♬ Hungarian Dances composed by Brahms - Kazukicki KAWAI

Körmendi János Kossuth-díjas magyar színművész, író, érdemes és kiváló művész október 21-én lenne 96 éves. Tehetsége főként komikus, szatirikus karakter-, illetve epizódszerepek megformálásában érvényesült. Számtalan felejthetetlen bohózatban játszott. A hitvallását jól leírja az alábbi idézet tőle: „A bohóc, ha meghal is: azonnal föltámad. Elterül – és máris játszik tovább.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top