nlc.hu
Életmód

Kosarak a Lidl üzletekben

Nagy változás a Lidl üzletekben, vásárlói nyomásra döntöttek így

Új időszámítás kezdődik a diszkontáruház-láncnál.
Lidl,

Óriási változást vezetnek be a magyarországi Lidl üzleteiben: a bevásárlókocsik mellett mostantól a gurulós kézikosarak is megjelennek – értesült a Pénzcentrum. Az áruházlánc döntése mögött egyértelműen a vásárlói igények kiszolgálása áll. A cégnél ugyanis úgy látták, jelentős az igény arra, hogy a vevők kosarakat is használhassanak a vásárlásaik alkalmával.

Örülhetnek tehát azok, akik csak pár apróságért ugranak be egy-egy Lidl üzletbe, valamint azok is, akik nem szeretnek szlalomozni a sorok között a nagy helyigényű bevásárlókocsival.

A gurulós kézikosarak korábban néhány kisebb üzletben már elérhetők voltak, ám az áruházlánc most országos hálózatán, minden boltjában elérhetővé teszik azokat.

A túlméretezett bevásárlókocsik kihelyezése valójában egy jól bevált kereskedelmi trükk, ezzel a pszichológián alapuló kereskedelmi fogással próbálják rávenni a vevőket, hogy több időt töltsenek a boltban és ezáltal többet vásároljanak. A bevásárlókocsi mérete ugyanis legalább részben felelős azért, ha valaki többet vásárol, többet költ, mint tervezte.

Amúgy egy évvel ezelőtt ugyancsak “csatát nyertek” a vásárlók a Lidl-vel szemben. Akkor az önkiszolgáló kasszák miatt állt a bált Budapesten, a Lövölde téri Lidl üzletben. A bolt felújítását követően ugyanis szinte csak önkiszolgáló kasszáknál lehetett fizetni, ezt azonban nem hagyták annyiban a környékbeli nyugdíjasok. Az idősebb korosztály tagjai nem üdvözölték örömmel az új pénztárakat, és ez akkora felzúdulást váltott ki, hogy már a 6. kerületi önkormányzat is beszállt az ügy rendezésébe. A Lidl végül – a vásárlói nyomásra – úgy döntött, hogy az áruházban részben visszaállítja a hagyományos kasszákat.

Kiemelt fotó: illusztráció, Daniel Schäfer/picture alliance via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top