nlc.hu
Gasztro

Lövölde téri Lidl kasszái

Nyertek a nyugdíjasok a Lövölde téri Lidllel szemben

A Lövölde téri Lidl felújítását követően szinte csak önkiszolgáló kasszáknál lehetett fizetni, amit nem hagytak annyiban a környékbeli nyugdíjasok.
Lidl logo a 100 éves, felújított bérpalota falán, a Király utca és a Lövölde tér sarkán

Ahogy arról korábban beszámoltunk, nagy felháborodást váltott ki, különösen a nyugdíjasok körében, hogy a Lövölde téri Lidlben szinte csak önkiszolgáló kasszák működtek. A helyzet mostanra rendeződött, igaz, egyik fél sem örülhet maradéktalanul.

„Nem kellett volna a régi rendszerhez nyúlni. Az új kasszáknál nagyon le kell hajolni, kényelmetlen, és nehéz bennük megtalálni, amit keres az ember. Nekem van bankkártyám, de nem szeretem használni” – nyilatkozott egy idősebb vásárló az rtl.hu-nak, melynek riportjából az is kiderül, hogy a fiatalabb korosztály tagjai viszont örömmel üdvözölték az új pénztárakat.

A Lövölde tér környékén azonban ez akkora felzúdulást váltott ki, hogy a VI. kerületi önkormányzat is beszállt az ügy rendezésébe. „Soproni Tamás polgármester pedig arról tájékoztatta a lakosságot, hogy az alpolgármester és az idősügyi tanácsnok azt kérte a Lidltől, hogy legalább egyetlen valódi, hagyományos kasszát telepítsenek. Valójában a tíz önkiszolgáló kassza mellett mindig volt egy hagyományos kassza, ebben azonban gyakran nem volt pénztáros, és a mérete is sokkal kisebb volt, mint a korábban használt, hagyományos társaié” – derül ki az rtl.hu összeállításából. 

A Lidl azt írta, októberben csak tesztjelleggel vezették be az automata kasszákból álló rendszert: „A vállalat a vásárlói visszajelzések alapján döntött úgy, hogy az áruházban részben visszaállítja a hagyományos kasszákat, mellyel a boltban jelenleg három hagyományos mellett kilenc önkiszolgáló kassza biztosítja a vásárlók számára kényelmes bevásárlási lehetőséget.”

Amikor a stáb az üzletben forgatott, egyetlen hagyományos kasszában ült eladó, de így sem volt sor, mivel egyetlen vásárló árválkodott a hagyományos kassza előtt. „Amikor sokan vannak, mindig van 2-3 ember, aki inkább vár a hagyományos kasszára, hiába van üres önkiszolgálóban. Nem csak idősekről van szó, középkorúakat is lehet látni. A fiatalok szerintem mennek az önkiszolgálókhoz, de néha olyan sokan vannak, hogy oda is várni kell. Egy sor áll mindkét fajtához, így néha abból van egy kis kavarodás, hogy ki hová vár” – tette hozzá a tisztánlátás kedvéért egy Lövölde téri lakos. Kiemelte azt is, hogy bár a boltban hatalmas táblákkal is jelölték, közkeletű tévedés, hogy az önkiszolgáló kasszáknál csak kártyával lehet fizetni. Ezeknél a kasszáknál is használható készpénz, vissza is tud adni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top