nlc.hu
Gasztro

A németeknél igazolványt kértek az olaj vásárlásához

Németországban személyi igazolványt kértek, ha valaki étolajat akart venni

Az orosz-ukrán háború miatt hiánycikk lehet az étolaj, ezért volt szükség erre az intézkedésre.

Az orosz-ukrán háború kitörése óta alig van napraforgóolaj a német üzletekben, a Schleswig-Holstein tartományában található Lidl-üzletekben például már csak személyi igazolvánnyal lehet ilyen terméket venni, írja a VG.  Annak érdekében, hogy ne alakuljon ki nagyobb hiány, a cég úgy döntött, hogy családonként korlátozott számú étolajat lehet venni, és hogy ne játsszák ki az emberek a rendszert azzal, hogy a gyerekeket külön elküldik vásárolni, ezért csak 18 éven felettiek vehetnek ilyen terméket. 

Férfi étolajat vásárol

Fotó: Getty Images

A vásárlók természetesen nem örültek ennek az új szabálynak, véleményüknek hangot is adtak a közösségi oldalakon. A cég pedig elnézést is kért a kellemetlenségekért, és hatályon kívül helyezték az intézkedést. 

A Merkur hírportál szerint már nem újdonság, ha a szupermarketekben üres polcokkal találkozik az ember, először a vécépapír, majd a gyorstesztek hiánya volt jelen az országban a koronavírus-járvány idején, ma már a háborús konfliktus miatt a napraforgóolaj lett az új hiánycikk, mivel Ukrajna a világ egyik legnagyobb előállítója az étolajnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top