nlc.hu
Életmód

Nő a covidbetegek száma, több kórházban is kötelező a maszkviselés

Több kórházban is kötelező lett a maszkviselés, mert egyre nő a covidosok száma

Van, ahol látogatási tilalmat is bevezettek.

A Telex információi szerint Nyírő Gyula Központ néhány nappal ezelőtt elrendelte a Lehel utcai telephely látogatói számára sebészi maszk kötelező viselését, ugyanis megemelkedtek az észlelt Covid–19-esetek.

De nem ez az egyetlen fővárosi egészségügyi intézmény, ahol hasonló szabályozást vezettek be, a Budapesti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet október 18-tól szintén kötelezővé tette a maszkviselést a betegeknek, kísérőknek, látogatóknak is.

Budapest mellett vidéken is történtek hasonló intézkedések.  „Intézményünk Ápolási Osztályán Covid–19 megbetegedés okozta halmozódás miatt, 2023.10.18-tól határozatlan ideig látogatási tilalom van érvényben” – írta szerdán a győri Petz Aladár Egyetemi Oktatókórház, majd csütörtökön már a maszkviselés visszatértéről adtak hírt, az ok a koronavírus-fertőzések számának növekedés.

Idős emberek ülnek egy orvos váróteremben szájmaszkban

Fotó: Profimedia

Október 18-tól újra kötelező a maszkviselés a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban is, az intézmény vezetése „az akut légúti tünetekkel orvoshoz fordulók számának növekedése miatt a betegek és kísérőik számára visszavonásig újra kötelezővé tette az orrot és szájat is eltakaró maszk folyamatos viselését, a Rendelőintézetben és az intézmény valamennyi ambulanciáján, szakrendelésén, az ezekhez tartozó vizsgálókban, valamint a várakozó és közlekedő terekben.”

A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrisseb tájékoztatója szerint megtorpant a múlt heti mérséklődés a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag mért szintjében, az országos átlagkoncentráció – emelkedett értéken – stagnál. Mint írják, ugyan a települések kétharmadát stagnáló tendencia jellemzi, ugyanakkor emelkedés mérhető a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, valamint Egerben, Kecskeméten, Nyíregyházán, Pécsett és Szombathelyen. Csökkenés egyedül Debrecenben mérhető. A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja Nyíregyházán és Pécsett a magas, a többi 20 mintavételi helyen az emelkedett tartományba esik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top