nlc.hu
Életmód

Fél kiló drog volt a drogfutár gyomrában

Rosszul lett a vasútállomáson, fél kilónál is több kokaint műtöttek ki a gyomrából

Életmentő műtéten esett át a drogfutár, aki akár 15 évet is kaphat.
kokain

Összesen több mint fél kiló drogot műtöttek ki az orvosok egy 20 éves férfi gyomrából, Nyíregyházán – számolt be a Tények. Több centis kapszulákba csomagolták a kokaint, ebből 57 darabot nyelt le. Kis híján belehalt abba, hogy így akarta szállítani, majd odaadni másoknak.

A drogfutár a máriapócsi vasútállomáson lett rosszul, ekkor még senki sem tudta, hogy mitől. A környékbeliek mentőt hívtak hozzá, ez volt a szerencséje. Miután kórházba vitték, akkor derült ki, hogy a kokain miatt került életveszélyes állapotba. Nem csak a gyomrában, de a ruhájában is voltak tasakok: a rendőrök további 75 kapszulát találtak nála.

Az életmentő műtét után a drogfutár kómába esett, sokáig lélegeztetőgépen volt. Az életveszélyen immár túl van, azóta a rendőrség is kihallgatta. A Tények információi szerint sokáig beszélni sem mert arról, hogyan szerezte a töménytelen mennyiségű kokaint. Végül bevallotta, hogy egy ismeretlen személy megbízásából nyelte le a kapszulákat azért, hogy szállítsa, majd átadja azokat.

Most rendelték el a letartóztatását. Ha a bíróság bűnösnek ítéli, akár 15 év börtönt is kaphat.

Amúgy a drogcsempészek az illegális szállítmány elrejtésére olykor meglehetősen szofisztikált módszert is választanak: van, hogy postagalambot “bíznak meg” drogfutárkodással. Kuvaiti vámosok fogtak már el ilyen drogfutárt, amelynél hátára erősített párnában volt elrejtve a drog, összesen 178 darab pirula. A madár akkor  Irakból érkezett. Ám arra is volt már példa, hogy a drogcsempész úgy akarta kiadni magát kisgyermekes anyukának, hogy babaruhába öltöztetett egy macskát, hogy azt higgyék róla, semmi rosszban nem sántikál, csupán babakocsit tologat. Az álbabát állítólag egyáltalán nem zavarta, hogy több réteg ruhát adtak rá, még kis sapkát, pelenkát és csizmácskát is kapott. Mikor pedig megpróbálták kiszedni a macskát a bébioverálból, akkor derült ki, hogy az még további kábítószeres csomagocskákat rejt.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top