nlc.hu
Életmód

Majdnem gázolt a zebrán egy autós

Gyalogosok közé hajtott egy ámokfutó Budapesten, centiken múlt a gázolás – videó

A környékbeliek szerint sok a szabálytalan autós.
zebra

Átment a piroson, és a gyalogosok közé hajtott a zebrán egy autós Budapesten, a Nagy Lajos Király útján – erről videó is készült. Csupán centiken múlt, hogy nem ütött el senkit. Az ámokfutó ráadásul behajtott a kereszteződésbe is, és ott is majdnem balesetet okozott – számolt be a Tények.

A felvételt a Bp-i Autósok közössége osztotta meg a neten:

A környéken élők szerint naponta történik hasonló szabálytalanság.

Éppen egy nappal ezelőtt járta be a netet egy hasonló felvétel. Akkor egy autós Pilisen piroson ment át és hajtott a gyalogosok közé. Az egyik nő – aki éppen át akart kelni az úton – akkor azt nyilatkozta, csak azért nem ütötték el, mert a barátnője visszahúzta.

Íme az ominózus videó:

A Tények stábja arra volt kíváncsi, mennyire nehéz átkelni egy forgalmas úton. Egy lámpa nélküli zebránál tesztelték a fővárosban, a Gyömrői úton, hogy hány autó nem áll meg. Az eredmény megdöbbentő.

Kőrös András vezető tréner szerint sok esetben elkeserítő a helyzet, mert bár a zebrán a gyalogosoknak van elsőbbsége, mindig körül kell nézni, mert rengeteg a felelőtlen autós. “Szinte helyenként ki kell kényszeríteni a zebrán való akadálytalan áthaladást” – jegyezte meg a szakértő, aki szerint a magyar autósok egy része nem udvarias, nem szívesen áll meg a zebránál.

Kiemelt fotó:illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top