nlc.hu
Életmód

Panellakását akarta felrobbantani egy nő Pécsett

Panellakása felrobbantásával fenyegetőzött egy pécsi nő, a TEK-nek kellett intézkedni

Évek óta félnek az asszonytól a helyiek.
TEK

Panellakása felrobbantásával fenyegetőzött egy nő Pécsett tegnap délután. A gázszolgáltató munkatársai a házban elzárták a gázt, ezzel megakadályozva azt, hogy robbanás következzen be. A rendőrök mellett a katasztrófavédelem, illetve kommandósok is a helyszínre vonultak. Az utcában teljes volt a készültség, a lakókat pedig kitelepítették. Egy busz is érkezett, hogy melegben tudják őket tartani, amíg a válsághelyzet tart.

A police.hu beszámolója szerint a házat a rendőrök kiürítették, majd a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével késő este bejutottak a lakásba. A fenyegető nőt intézkedés alá vonták, majd a mentő kórházba vitte. Közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt indult ellene eljárás.

A bama.hu úgy értesült a lakóktól, hogy a középkorú nő az édesanyja halála után kezdett el furán viselkedni, egy gázpalackkal akarja felrobbantani az épületet. Az ott élők azt is elmondták a portálnak, hogy évek óta tartanak az asszonytól, akit többször is elvittek, de mindig visszahoztak. “Évek óta szenvedünk tőle. (…) Folyamatosan elviszik és visszahozzák, egyedül üvöltözik évek óta, nappal és éjszaka. Kényszerzubbonyban viszik el, leszedálva hozzák vissza és otthagyják egyedül ezt a szerencsétlen diagnosztizált közveszélyes paranoid skizofrént! Mindenki tudja a házban hogy ez a kórképe” – nyilatkozta az egyik lakó.

Pár napja egy dombóvári férfi robbantotta fel a lakását, amely egy több mint negyvenlakásos társasházban volt, úgyhogy a vakszerencsén múlott, hogy más nem sérült meg. A férfi rossz viszonyban volt a szomszédaival, ezért döntött úgy, hogy felrobbantja a gázpalackot. A robbanás során kirepült az ablakon, súlyos sérüléseket szenvedett, de túlélte. A rendőrség szándékos közveszély okozása bűntett miatt indított ellene nyomozást.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Mihádák Zoltán 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top