nlc.hu
Életmód

Milák Kristófnak üzent Wladár Sándor

Keményen odapirított az edzéseit hanyagoló Milák Kristófnak az úszóelnök

Szoboszlai tetoválásával üzent Wladár Sándor az úszóklasszisnak.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint Milák Kristóf tartozik Magyarországnak, és önmagát is meg kell tisztelnie azzal, hogy komolyan edzésbe áll, s elvégzi azt a munkát, amivel jövőre Párizsban megvédheti olimpiai bajnoki címét.

Wladár Sándor és Milák Kristóf,

Wladár Sándor szerint Milák Kristófnak csak le kéne úsznia napi 6-8 kilométert, és aranyat nyerne Párizsban – Fotó: nlc-montázs, fotók forrása: (b): MTI/Máthé Zoltán, (j): MTI/Derencsényi István

A szövetség első embere, aki sportolóként 1980-ban Moszkvában maga is ötkarikás aranyérmet nyert, a Duna Arénában rendezett világkupa-versenyen vasárnap az M4 Sportnak adott interjújában beszélt arról, hogy az olimpia, világ- és Európa-bajnok klasszis bizalmatlanul kezeli a neki segíteni próbáló edzők, támogatók, sportirányítók közeledését, ennek nem tudja az okát és mindenképpen változtatni kell rajta.

“Az, hogy 8 hónappal az olimpia előtt még mindig azt hallom, hogy keresi az utat és a motivációt, hogy nem látjuk edzésen, nem tudjuk hol van, mély szomorúsággal tölt el” – jelentette ki a szövetség elnöke.

A magyar rajongók éhezik a sikert, amit Tokióban láthattunk. Ő tartozik Magyarországnak annyival, és tisztelje meg önmagát azzal, hogy elvégzi a munkát, hiszen olyan talentum van benne, ami nagyon kevés sportolónak adatott csak meg életében, talán csak Egerszegi Krisztinát tudom mondani. Neki csak le kell úsznia a napi 6-8 kilométert, és akkor biztosan feláll Párizsban a dobogó tetejére. Ez egy lehetőség neki, hogy Egerszegi és Darnyi nyomdokaiba lépjen, hiszen 301 egyszeres olimpiai bajnok van, de olyan, aki kétszer állt a dobogó tetején, akik ikonok és példaképek a mai napig, na ez lehet ő… Ez a sansz, amikor elmegyünk mellette, visszanézünk és azt mondjuk, ezt nagyon elszúrtuk, és egész életében bánni fogja, ezzel az istenadta talentummal” – mondta Wladár, aki felhozta Szoboszlai Dominik, a Liverpool magyar válogatott futballistájának tetoválását is, amely Steven Gerrard legendás mondatát örökíti meg: “A tehetség isteni áldás, de akarat és alázat nélkül mit sem ér”.

Hullámvölgyben van

Mint az MTI megjegyzi, a 2021-es tokiói olimpián 200 méter pillangón aranyérmes Milák Kristóf június közepén jelentette be, hogy nem indul a júliusi fukuokai világbajnokságon. Akkor azt mondta, fizikálisan és mentálisan sincs olyan állapotban, hogy ott legyen a világ legjobbjai között. Az edzéseket szeptember elején kezdte újra. Két héttel ezelőtt még úgy volt, a Duna Arénában hétvégén megrendezett vk-viadalon tér vissza, aztán később úgy döntött, nem ugrik medencébe.

Van még remény?

A héten edzője, Virth Balázs elárulta, tanítványa nagyjából fél éve nem végzett az élsporthoz szükséges munkát és a “24. órában van”, ha komolyan gondolja az olimpiai felkészülést.

Edzőpartnere bizakodó

Milák Kristóf edzőtársa és jó barátja a napokban mindenkit igyekezett megnyugtatni, hogy az olimpiai bajnok nem hagy fel az úszással. “Azt üzenem mindenkinek, hogy tartson magában önkontrollt, tanulja meg, hogy a türelem rózsát terem. Kristóf nem fogja befejezni a versenyeket, nyugodjon meg mindenki!”mondta Márton Richárd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top