nlc.hu
Életmód

A Semmelweis HELP alkalmazás

Új funkciókkal bővült a SOTE ingyenes, tünetellenőrző applikációja

Már több mint 130 ezren használják a Semmelweis HELP alkalmazást.
orvos

Válaszul a felhasználói igényekre két új funkcióval bővült a Semmelweis Egyetem ingyenes tünetellenőrző applikációja. A Semmelweis HELP használói immár a hozzájuk legközelebb eső sürgősségi ellátóhelyet is egy gombnyomással megtalálhatják a surgossegi.info és a Semmelweis HELP együttműködése révén. Emellett az eddig csak a webalkalmazáson elérhető tudástár mostantól a mobilapplikáció felületén is látható. Az alkalmazás frissítésével október 26-tól érhetőek el az új funkciók.

A 2023 júniusában debütált Semmelweis HELP applikációval a szülők, nagyszülők segítséget kaphatnak ahhoz, hogy a gyerek észlelt tünetei milyen szintű egészségügyi ellátást igényelnek: otthon lássák el, forduljanak háziorvoshoz rendelési időben, menjenek sürgősségi ellátóhelyre, vagy hívják azonnal a 112-es telefonszámot. A felület első körben több mint 220 gyermekbetegség mintegy 600 tünetét tartalmazza, vagyis szinte teljes egészében lefedi a gyermekbetegségek terén előforduló legjellemzőbb akut helyzeteket.

Az elmúlt hónapokban azonban sok esetben merült fel az az igény, hogy a tünetellenőrzés és az ápolási útmutatók mellett további kézzelfogható és hasznos segítséget jelentene a felhasználóknak, ha az eredményoldalon nem csak arra vonatkozóan kapnának javaslatot a szülők, hogy keressenek fel egy sürgősségi ellátót, hanem abban is lenne támpontjuk, hogy pontosan hova mehetnek. Ezért is lett beépítve az alkalmazásba a legközelebb eső sürgősségi ellátóhelyek elérhetősége.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top