nlc.hu
Életmód

Mol-torony beázás

Beázott a Mol-torony, felfújható gyerekmedencékben gyűjtik a vizet

Betett a pénteki esőzés az ország legmagasabb épületének.

Beázott a Mol felhőkarcolója, felfújható gyerekmedencékbe gyűjtik a nemrég átadott épületbe beszivárgó vizet – írja a Telex, fotót is közzétéve a sufnituning megoldásról. A portál megtudta, a pénteki esőzés okozott problémát az épületben.

MOL-torony

A Mol-felhőkarcoló – Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A hasonló, elemes homlokzattal és bonyolult geometriájú üvegfelülettel készült épületek esetén a kezdeti időszakban előfordulhatnak hasonló esetek” – nyilatkozták a Molnál, hangsúlyozva: a kivitelezővel közösen már dolgoznak a probléma elhárításán. A jelenlegi “sufnituning” megoldásra pedig azt mondták, hogy csupán átmeneti jellegű.

Mint a Telex megjegyzi, ez a hiba már májusban is biztosan fennállt, mert akkor is ugyanilyen kék gyerekmedencékkel fogták fel a vizet.

A felhőkarcolóval egyébként már az átadás után is adódtak problémák: a mosdók olyan áttetsző külső falakat kaptak, amely miatt sötétedés után, megfelelő szögből bárki megtekinthette, ahogyan a férfiak végzik a dolgukat.

A Mol-torony gigantikus építkezése 2019-ben kezdődött, 120 méterével Budapest és Magyarország legmagasabb épülete lett a Kopaszi-gáton. A toronyépület 28 emeletes lett, a tetején egy bárki számára nyitott kilátóterasszal 120 méteres magasságban. Az épület teljes magassága még ennél is több: összesen 143 méter.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top