nlc.hu
Életmód

Patkányinvázió Rozsnyón

Patkányok lepték el Rozsnyót

Teljeskörű irtást rendeltek el a városban.
patkány

Elszaporodtak a veszélyes fertőzéseket is terjeszteni képes patkányok a szlovákiai Rozsnyón, még a panelházak lakásaiban is megjelennek – írja az Új Szó. A rágcsálók a szántóföldekről költözte a városba. Először a hulladékgyűjtők környékén bukkantak fel a rágcsálók, később már a lakott területeken is.

Annak érdekében, hogy megfékezzék a további terjedésüket, teljeskörű irtást rendeltek el a városban.

Magyarországon legutóbb, szeptember elején Kapuvárról jeleztek “patkányinváziót”, sőt patkánytámadásról is beszámoltak az egyik kapuvári lakótelepről. Akkor egy 6 éves kislányt harapott meg egy rágcsáló: egycentis sebet ejtett a lábán, ezért több oltást is kapnia kellett a kisgyereknek veszettség ellen. Az ott élők elmondása szerint többször is próbálták már megszabadítani a környéket a rágcsálóktól, de sem az általuk kitett patkányméreg, sem az önkormányzati irtás nem vezetett célra. Áprilisban viszont a hódmezővásárhelyiek panaszkodtak arra, hogy hemzsegnek náluk a patkányok. A tömbházak közé és a játszótér mellé költözött rágcsálók annyira elszemtelenedtek, hogy már a lépcsőházakba is rendszeresen bejárnak – nyilatkozták akkor felháborodva a lakók.

Ez is érdekelhet Megnézem

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top