nlc.hu
Életmód

12 millió dollárt érő lottószelvényt dobott ki egy nő.

12 millió dolláros lottószelvényt dobott ki a családanya – elmondta, miért nem bánja

A 77 éves nő elsőre azért nem fogadta ilyen jól az erős bukót.

Janet Valenti 1991 júliusában nyerte meg a New York Lotto 12 millió dolláros főnyereményét. Valenti elmesélte, hogy a nyertes lottó szelvény a kanapéja melletti asztalkán, a többi sorsjeggyel együtt hevert. Miközben elutazni készült, felületesen átnézte őket, aztán mindet kidobta, mert azt hitte, hogy lejártak és egyik sem nyert – írja a Daily Star.

Csak akkor jött rá, mekkorát hibázott,

amikor szóltak neki a Staten Islanden eladott nyerő, 12 millió dolláros lottószelvényről. Valenti asszony tudta, hogy nyert, miután meglátta a nyerőszámokat az újságban. Hazaérve kereste a jegyet, de nem találta. “A szomszédom, aki soha életében, amíg ott éltem, soha életében nem tette ki a szemetemet éppen akkor kitette” – mesélte Valenti.

Janet Valenti, Facebook

Janet Valenti, Facebook

A kukával együtt tehát a 12 millió dolláros álom is a szeméttelepen végezte, bár Valenti ügyvédhez is elment, de ott azt a tájékoztatást kapta, hogy a nyeremény átvételének egyetlen módja az, ha bemutatja a sorsjegyet. Még a bolt kamera felvételeit sem fogadnák el bizonyítékként.

„Egy roncs voltam” – emlékezett vissza Valenti.

Aztán 1992. július 17-én a Lotto jackpot visszakerült az állami lottóalapba. Az át nem vett díj máig a New York Lotto történetének legnagyobb nyereménye. Valenti akkoriban két kamaszt nevelt, miután férje, Bruno 1984-ben meghalt. A nő vigaszképpen “lottó átkokról” szóló történeteket böngészett, olyan emberekről, akiknek élete rosszabbra fordult a lottó megnyerése után. Ez segített neki megőrizni az ép eszét.

Ennyi pénz birtokában a dolgok rosszra fordulhatnak. Isteni kegyelem volt. Ki tudja, mi történt volna, ha ennyi pénzhez jutunk? Talán Bruno vigyázott ránk, hogy ne legyen ilyen sok pénzem.

A több mint 30 éves sztori ellenére Valenti továbbra is lottózik, de azóta legfeljebb egy új játékot esetleg pár dollárt nyert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top