nlc.hu
Aktuális

Hamis lottószelvénnyel nyert, tíz év után bukott le.

Több, mint 1,1 milliárdot szerzett hamis lottószelvénnyel egy férfi

Hosszú évekig nem is bukott le a brit férfi a lottónyeremény miatt.

A többszörösen elítélt Edward Putmant 2019 októberében ismét bűnösnek találta egy angol bíróság. Ezúttal azonban nem valamely erőszakos cselekedete miatt vették elő, hanem amiatt, hogy egy évtizeddel korábban, 2009-ben 2,5 millió angol fontnyi ( körülbelül 1,1 milliárd forint) lottónyeremény ütötte a markát egy hamis lottószelvény révén – írta a LADbible.

 

Több, mint 1,1 milliárdot szerzett hamis lottószelvénnyel egy férfi

Putmannak mindent el kellett adnia, hogy kifizesse adósságait,

mivel a bíróság tavaly év elején 940 000 font (422 millió forint) visszafizetésére kötelezte, amire három hónapot kapott. A pénznek azonban egy év alatt is csupán a töredékét, 94 000 fontot (42 millió forintot) fizette vissza, ezért lefoglalták a házát. Itt viszont érdekes csavar került a sztoriba, a házat ugyanis nagyon drágán: 1,2 millió fontért (538 millió forintért) sikerült elárverezni,

minden bizonnyal a telek egyedi mivolta miatt.

Putman csalárdul szerzett házának árából tehát, miután mindent kifizetett, még mindig maradt 355 000 font (159 millió forint). A brit végrehajtó testülete (CPS) szerint azonban kevés esélye van, hogy Putman megkapná ezt a pénzt. Ennek oka pedig az, hogy a bíróságnak jogában áll elrendelni az elkobzási érték növelését is. A törvény szerint tudniillik „ha a vagyonértékesítést követően többlet keletkezik, minden esetben felül kell vizsgálni az elkobzást elrendelő határozatot, és adott esetben megemelni az elkobzott vagyon összegét, egészen addig, amíg

a teljes, bűncselekménnyel okozott kárt vissza nem fizetik.”

Putman esélyei így tehát minimálisra csökkennek a tekintetben, hogy valahogy megtarthassa a bűnös úton szerzett vagyonnak akár csak a morzsáit is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top