nlc.hu
Életmód

Így szerezz felnőttkorban barátokat

4 tipp, hogyan szerezz felnőttként barátokat

Az iskolás időszak után elég nehéznek tűnik barátságokat kialakítani. Pedig felnőttkorban is lehetséges, mutatjuk, hogyan!

Sajnos az életünk olyan, mint egy forgóajtó: ki-be mászkálnak benne az emberek. Teljesen természetes, hogy barátságok elhalványodnak, majd teljesen kikopnak az életünkből, hogy aztán újak lépjenek a helyükre. Azonban könnyen tűnhet úgy, hogy az elvesztett és újonnan szerzett barátok száma idővel felborul, hiszen felnőttkorban valahogy nehezebbnek tűnik barátságokat kialakítani. Pedig nem lehetetlen! Hoztunk néhány tippet, mely segítségével te is kibővítheted a baráti köröd.

Nézz körül a munkahelyen

Gyerekkorunkban azért barátkoztunk könnyen, mert egyszerűen minden adott volt: össze voltunk zárva mindennap ugyanazokkal a gyerekekkel, akik közül előbb-utóbb találtunk valakit, akivel volt bennünk valami közös. Ugyanezen logika mentén a munkahelyeden is találhatsz potenciális barátokat.

Oké, nyilván nagyon fontos a munka-magánélet egyensúlya, és hogy a kettőt ne mosd össze – de ha egy kollégáddal jól kijöttök (sőt: kábé miatta jársz be dolgozni), akkor miért ne vinnétek ki kapcsolatotokat a melóból? Így már nem csupán a munkátok köt össze, és nagy valószínűséggel azután is jóban maradtok, ha az egyikőtök karriert vált.

Csoportosulj

Legyen szó akár Facebook-csoportról, akár egy régimódi könyvklubról, szinte mindenhez találsz ma már egy csoportot. Szeretsz utazni? Fizess be egy szervezett, csoportos utazásra. A baráti körödből neked született először kisbabád? Van egy rakás csoportosulás friss anyukáknak szó szerint mindenhol! Ha egy olyan helyre iratkozol be, ami egybevág az érdeklődési köröddel (ami lehet akár egy nyelviskola is) vagy a jelenlegi élethelyzeteddel, hasonszőrű emberekkel fogsz találkozni, és elkerülhetetlenül összebarátkozol jó néhányukkal.

Szex és New York

Fotó: RTL Sajtóklub

Ne csak gyúrni járj az edzőterembe

Amikor edzeni mész, nyilván első körben nem az ismerkedés lebeg a szemed előtt. De ha a melletted lévő futópadon éppen egy szimpatikus valaki rója a kilométereket, akkor ne félj szóba elegyedni vele – mármint azután, hogy mindketten kaptok már levegőt a nagy futások után.

A csoportos edzések pedig, mint a pilates, jóga vagy zumba eleve egy társasági esemény, az órán veled együtt részt vevők felé pedig nyugodtan nyithatsz. Ráadásul nem is kell azon agyalj, hogy mit fogsz mondani, a téma adott: kérdezz a kedvenc edzőjükről, a többi óráról, vagy dicsérd meg az edzőcuccukat. Pikk-pakk együtt fogjátok iszogatni az edzés utáni smoothie-t!

Tölts le egy appot

Az ismerkedős appok nemcsak egyéjszakás kalandokat, meg komoly kapcsolatot keresőknek van kitalálva (mármint a Tinderen kívül). Próbáld ki a Bumble for Friends alkalmazását, ahol kiábrándító randik helyett potenciális új barátokat találhatsz. A MeetUp nevű app is hasonlóan működik: összeköt azokkal az emberekkel, akikkel egyforma az érdeklődési körötök és közel vagytok egymáshoz. Ez a módszer szerintünk akkor igazi jolly joker, ha egy teljesen új, idegen városba költözöl, ahol tényleg senkit nem ismersz.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top