nlc.hu
Életmód

Sok kritika érte az ausztrál modellt, aki a gyermektelenségről posztolt

Egy ausztrál modell megosztotta, miért nem szeretne gyermeket, sokan rátámadtak

Ellie Gonsalves Instagram-posztja megosztotta az embereket.

Egy ausztrál modell, Ellie Gonsalves néhány nappal ezelőtt az Instagram-oldalán megosztotta, mi az a 118 ok, amiért nem vállal gyermeket. Vannak indokok, amelyekkel biztosan sokan tudnak azonosulni, amelyekről sokat lehet hallani, ahogyan olyanok is, amelyek szokatlannak tűnhetnek, és a híresség ki is emelte, ugyan vannak valós és komoly félelmek a listán, helyenként megpróbált viccelni, megpróbált szatirikus lenni. 

A teljesség igénye nélkül íme néhány pont, amit felsorol: a reggeli rosszullétek, a komplikációk, a magzat elvesztése, a hajhullás, a szülés utáni legalább hat hétig tartó szextilalom, az azzal kapcsolatos félelem, hogy gyerek a későbbiekben zsarnokká válik vagy túlságosan erőszakos, esetleg idegesítő lesz, hogy soha nem tudsz már nem szülő lenni, és soha nem tudsz igazán egyedül lenni, mivel a gyereked az életed folyamatos része lesz, legalábbis az első 18 évében biztosan.

A gyermektelenség, főleg a tudatos gyermektelenség nagyon megosztó téma, és ennek megfelelően nagyon sok negatív, kritikus komment is érkezett a posztra, rengetegen támadtak rá. Nem véletlen, hogy az ismerősei közül sokan rá is kérdeztek, biztos-e abban, hogy meg akarja osztani a listáját.

„Nem fér kétség hozzá, óriási a társadalmi nyomás, ha a gyerekvállalás kérdéséről van szó. Úgy érzem, ez nem tisztességes azokkal szemben, akik más véleményen vannak, nagyon ritkán látni azt, hogy valaki fel meri vállalni az álláspontját, hiszen – valljuk be – számolnia kell azzal, hogy támadások kereszttüzébe kerül” – írta posztjában

Hozzátette, tizenöt éve él párkapcsolatban, és ezen idő alatt számtalanszor megkérdezték már, mikor bővül majd a család. „Van, amikor nagyon udvariasan, tisztelettel érdeklődnek, és elfogadják, ez az én véleményen, hogy én így állok ehhez a kérdéshez, de sajnos egy kezemen meg tudom számolni, ez hányszor fordult elő” – tette hozzá.

Megjegyezte, nem zavarja, ha más megosztja vele a tapasztalatait, elmondja a véleményét, az viszont igen, ha nem képesek figyelembe venni azt, hogy nem vagyunk egyformák, nem tudják beleképzelni magukat más helyzetébe. 

Megosztotta azt is, amikor valaki elmondta neki, hogy nem szeretne gyereket, támogatta, ahogyan együtt örült azokkal, akik úgy döntöttek, szeretnének szülni, és várandósok lettek. „Ez egy nagyon személyes döntés, egy döntés, ami komoly felelősséggel jár. Tudom, hogy a véleményemmel nem mindenki tud azonosulni, de ez az én véleményem, ez rólam szól. És mindig is elfogadtam és el fogom fogadni mások véleményét, amennyiben az nem sértő vagy bántó” – írta. 

Ellie Gonsalves

Ellie Gonsalves (Fotó: Profimedia)

A hosszú szövegben, amit az okok mellé írt, azt is elárulta, imád nagynéni lenni, imád együtt játszani a barátai gyermekeivel, tanítgatni őket, örömmel tölti el, ha valakinek gyermeke születik, és jó látni, ahogyan megtalálja a helyét ebben az új szerepben, ahogyan azt is, mennyi mindent ad a gyermek a szüleinek, a családjának, a közösségnek.

„De úgy gondolom, szükségtelen, és sokszor kegyetlen, valamint bántó, ha valakivel azt éreztetjük, hogy ő kevesebbet ér, mert más utat választott” – zárja szavait.

(via Blikk/Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top