nlc.hu
Életmód

Nostradamus jóslatai 2024-re

Nostradamus jóslatai nem sok jót ígérnek 2024-re

2023 kemény év volt. De sajnos a rossz időknek nincs vége, legalábbis ha Nostradamusnak igaza van.

Közel fél évezreddel halála után Nostradamus továbbra is a történelem egyik leghíresebb asztrológusa és leghíresebb látnoka. 1555-ben megjelent könyvében, a Les Propheties-ben négysorosként ismert rejtélyes versek formájában fogalmazza meg jövőképeit. És ahogy az lenni szokott, jóslatai nem voltak túl jók.

A könyvben megfogalmazott próféciákat évszázadok óta újraolvasták és újraértelmezték, egyesek úgy vélik, hogy Nostradamus írásai kísértetiesen pontos előrejelzéseket tartalmaznak, azt állítva, hogy megjövendölte a szeptember 11-i támadásokat, Kennedy elnök meggyilkolását és Hitler hatalomra jutását is.

És 2023-ra vonatkozó jóslataiban úgy tűnik, megjósolta a megélhetési költségek válságát, „Olyan magasra fog emelkedni egy véka búza / Hogy az ember megeszi embertársát.”

Szerencsére a látszólagos kannibalizmusról szóló rész metaforikus maradt, bár meglehet, hogy elgondolkodtunk valami hasonlón, amikor a boltok polcai között rémüldöztünk.

Tehát mit várhatunk a következő évtől, ha Nostradamus jóslatai ismét beigazolódnak?

Az egyik négysorosban ezt írja: „A száraz föld jobban kiszárad, és nagy árvizek lesznek”, másutt figyelmeztet „a pestishullám által okozott nagyon nagy éhínségre”.

Ha ez így lesz, akkor az új évben katasztrofális eseményekkel nézhetünk szembe, például szökőárral – ami nem hangzik túl jól, vagy egy jó kis világjárvánnyal, ha már hiányzott volna.

És egy, a 2000-es években megjelent könyvben Nostradamus kommentátora, Mario Reading úgy értelmezte Nostradamus egyes írásait, hogy a jelenlegi királyunkra utaljanak.

Persze csak az idő döntheti el, mindez beigazolódik-e, de tegyük hozzá, sokszor nem szokott…Mint azonban arról egy korábbi cikkünkben írtunk, Nostradamus századokon átívelő sikere elsősorban a tudatos misztifikációnak köszönhető. Jövendölései, amelyeket négy- és hatsoros versekben írt meg, és százas csoportokra, úgynevezett centúriákra osztott, nagyon kevés konkrétumot tartalmaznak.

nostradamus

Fotó: Getty Images

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top