nlc.hu
Életmód

Mikromegcsalás lélektana és kezelése

Mikromegcsalás áldozata vagy? Ezekből az apróságokból azonnal kiderül!

A legtöbb ember szerint megcsalás vagy van, vagy nincs. Pedig van egy szép nagy szürke zóna, ami szintén a megcsalásnak tekinthető.

Sokan gondolják, hogy amíg nincs összegyűrve a lepedő, addig a lelkiismeret is tiszta marad. A helyzet azonban az, hogy jelentéktelennek tűnő cselekedetek is kockára tehetnek egy párkapcsolatot, néha úgy is, hogy az „elkövető” még azt sem tudja, hogy éppen bűnbe esett.

Ilyen például egy small talk az irodai étkezőben,

a régi partner neten való csekkolgatása, de akár véleményes tartalmú sms-ek törlése is. Szóval, legyen az bármi, ha enyhe bűntudatot érzel utána, akkor valószínűleg éppen mikromegcsalás történik.

Mikro-megcsaló a párod? Ezekből az apróságokból azonnal kiderül!

Melanie Schilling randiguru szerint a mikromegcsalás

„olyan apró cselekmények sorozata, amik során érzelmileg vagy fizikailag olyasvalakire összpontosítunk, aki nem része partnerkapcsolatunknak”.

Úgyhogy attól még, hogy nincs félrekefe,

minden olyan dolog, amiről tudod, hogy a partnered nem örülne neki, elegendő ahhoz, hogy kiérdemelje a mikromegcsalás jelzőt – írja a LadBible.

Ez persze nem jelenti, hogy párodon kívül mindenki mást levegőnek kell tekintened a Földön, hogy ne vádoljanak kettős játékkal, viszont ügyelned kell tetteid következményeire.

Susan Winter párkapcsolati szakértő szerint bár a mikromegcsalás nem biztos, hogy fizikai megcsalás, érzelmi megcsalásnak mindenképpen tekinthető.

“A flörttel olyan parazsat szítasz fel, ami könnyen lángra lobbanhat”

– mondja.

Winter elmondja, hogyan észlelhetők a mikromegcsalás jelei,

sőt tippeket is ad a helyzet kezeléséhez.

  • Ha észrevesszük, hogy partnerünk flörtbe kezd egy másik személlyel, kezeljük határozottan a szituációt.
  • Igyekezzünk diplomatikusan és racionális módon közölni, hogy a tapasztaltak milyen érzéseket váltottak ki belőlünk.
  • Kérdezzük meg partnerünket, hogyan reagálna, ha ő lenne szemtanúja a mi hasonló viselkedésünknek. Ezzel jó esetben rávesszük, hogy elmondja, miért olyan barátságos azzal a bizonyos valakivel.
  • Ha továbbra is úgy gondoljuk, hogy „hogy több is lehet köztük”, Winter azt tanácsolja, hogy nyaggassuk partnerünket a világos válaszok érdekében.
  • Kérdezzük meg partnerünket, hogy van-e valami, amit tudnunk kellene valaki más iránti táplált érzéseiről, és vizsgáljuk meg azt is, miért fordult más felé a figyelme.

Sok ember természeténél fogva kacér, szóval lehet, hogy gyanakvásunk eltúlzott. Mégis, mindig ügyeljünk arra, hogy partnerünk tudja, uralkodnia kell magán, mert lehet, hogy egy mikromegcsalásba csusszan épp bele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top