nlc.hu
Életmód

A mikromegcsalás jelei

A mikromegcsalás 5 jele, amiről tudnod kell

A fizikai és az érzelmi megcsalás van egy harmadik, alattomosabb fajtája is a hűtlenségnek, ez pedig a mikromegcsalás. Mutatjuk a jeleit.

Valószínűleg amikor ránézel a párodra átváltozol a szívecske szemű emojivá, és el sem tudod képzelni, hogy valaha is összetörje a szíved. Ha cinikusak lennénk, azt mondanánk, ez csak azért van, mert még nem hallottál a mikromegcsalásról. Ez nem az a műfaj, ahol instant egy szerető ágyában köt ki a másik (bár a végkifejlete lehet ez is), vagy mikor beleszeret valaki másba. 

A világ minden táján élő párokat rettegésben tartó mikromegcsalás a bizalom olyan apró megtöréseire, valamint az árulás határán táncoló, szinte alig észre vehető viselkedésekre utal, amik nem konkrét fizikai vagy érzelmi félrelépések, de nem esnek kevésbé rosszul. És nyilván ha a párod lenne a helyedben, ő sem értékelné, ha ezt kapná meg tőled.

mikromegcsalás

Fotó: AntonioGuillem/Getty Images

„A technológiai fejlődés és a számtalan közösségi oldal miatt az ember úgy érezheti, hogy végtelen választási lehetősége van…Lehet, hogy csak egy kis online flörtöléssel indul a dolog, de akár az online térben folytatott teljes értékű érzelmi megcsalássá is alakulhatnak ezek az apróságok” – magyarázta korábban Rachael Lloyd a The Mirrornak.

Brogan Perry, TikToker, aki randizási tanácsokkal szokta ellátni a követőit pedig egyenesen küldetésének érzi, hogy minél több ember figyelmét felhívja a mikromegcsalás ezen apró jeleire.

Ezekre érdemes tehát odafigyelni:

  1. Üzenetek rejtegetése: Brogan szerint, ha a partnered úgy kezeli a telefonját, mintha államtitkokat rejtene, az nem véletlen. „Ha kitörölsz üzeneteket, rejtegeted a chatfejeket a párod elől, mégis mit csinálsz? Miért nem mutatod meg neki?” – teszi fel a nagyon is valid kérdést.
  2. Flörtölés: Aki másokkal flörtöl, miközben épp ott van mellette a kedvese, az egy két lábon járó red flag, a viselkedése pedig utalhat a mikromegcsalásra. „De ha nincs ott a párod, az még rosszabb! Miért flörtölsz másokkal a párod háta mögött?” – tette hozzá Brogan.
  3. Mással kibeszélni a párkapcsolati problémákat: „Ez egy kicsit fura. De elmagyarázom: ha összeveszel a partnereddel, és ahelyett, hogy megoldanád a gondokat vagy picit kifújnád magad, egy másik embernek kezdesz panaszkodni. Ez nagyon gáz.”
  4. Barátság az exszel: Brogan szerint vannak olyan élethelyzetek – mondjuk egy közös gyerek –, amikor elkerülhetetlen, hogy jó kapcsolatot ápoljon valaki a volt barátjával, barátnőjével. De ha nincs kifejezetten oka, csak úgy barátok maradtak az exszel, akkor az a TikToker szerint mikromegcsalásnak minősül.
  5. Lájkok hada: Ez egy igazi klasszikus. Vagyis az a szitu, amikor valaki más szexi fotóit lájkolgatja az Instagramon, pláne, ha a szerelme expliciten közölte, hogy őt ez zavarja.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top