nlc.hu
Életmód

Erre esküszik a 115 éves brazil asszony

Elárulta a hosszú élet titkát a 115 éves Helena

A 15 dédunokájával ünnepelt.
idős

Helena Pereira dos Santos nemrég töltötte be a 115. életévét, és azt állítja, hogy a hosszú élet titka az étrendjén múlik, ami abból áll, hogy sok babot eszik. A brazil asszony meg van arról győződve, hogy a hüvelyesekben gazdag étrendtől erős és egészséges. A babon kívül a sok alvást, a rendszeres testmozgást és a boldogságot is fontos tényezőnek tartja. Családja szerint az asszony fizikailag és szellemileg egyaránt aktív, és az idős kora ellenére is egyedül él. Rendszeresen jár a piacra az unokájával és szeret sétálni. Évente elzarándokol az aparecidai Miasszonyunk bazilikájába. (A Sao Paulo államban található szentély a világ második legnagyobb zarándokhelye, évente több mint 8 millióan látogatják.)

A matuzsálemi korú brazil asszony Nova Itaranában született, nyugdíjba vonulása előtt szülésznőként és varrónőként dolgozott, de az egyik unokája elmondása szerint még mindig javít ruhákat és továbbra is készít rongybabákat.

Helena férje 2004-ben 103 évesen hunyt el. A házaspárnak 6 gyermeke, 10 unokája és 15 dédunokája van.

Egy 3 évvel ezelőtti interjúban elmondta, hogy csak egyetlen gyógyszert szed, amit magas vérnyomásra kapott, és azt is elmesélte, hogy egy helyi gyógyító már fiatalkorában megjósolta neki, hogy 100 évnél tovább fog élni.

A Guinness-rekordok szerint azonban nem Helena a legidősebb élő ember: jelenleg a spanyol María Branyas Moreraé ez a cím, aki március 4-én töltötte be a 116. életévét.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top