nlc.hu
Életmód

Hozzáférhetetlen a koronavírus oltás Magyarország túlnyomó részén, 2023 decemberében

Újra tombol a kovid, oltáshoz jutni szinte reménytelen vállalkozás

Egyre több a koronavírus beteg, rengeteg a pozitív teszt.

Háziorvosok beszéltek arról az RTL-nek, hogy az utóbbi napokban jelentősen nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. A koronavírus vakcina mégis szinte hozzáférhetetlen a csatorna szerint. A Híradó szerint rengeteg a pozitív koronavírus teszt a napokban a háziorvosi rendelőkben, a megbetegedések száma kiugróan megnőtt.

Koronavírus elleni oltásra várakozók a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2022. október 28-án

Egy háziorvos szerint csak hétfőn körülbelül száz betege

volt. Jelenleg aki az utcán köhög, prüszköl, náthás, az jó eséllyel covidos. Legalábbis a tesztek ezt bizonyítják  –  mondta az orvos. Békássy Szabolcs, a háziorvosok országos kollegiális szakmai vezetője szerint a légúti vírusfertőzésben szenvedők több mint 40 százaléka valóban koronavírusos. Közülük csak viszonylag kevesen kerülnek kórházba, ezért csak a rizikócsoportba tartozóknak javasolják az oltást.

Elmondta, a Pfizer oltóanyagából 

százezres nagyságrendben áll rendelkezésre vakcina.

Az RTL riportere meg is nézte az EESZT online rendszerében, hogy lehet-e foglalni oltási időpontot koronavírus-vakcinára de azt tapasztalta, hogy Budapesten csak egyetlen helyszínen van emlékeztető oltás, 12 és 18 év közötti gyerekek számára.

Pest megyében pedig egyetlen helyszínt sem talált,

miközben a többi megyében csak néhány megyeszékhelyen lehetett foglalni. Az RTL megkérdezte a NNK-t, hogy milyen oltások érhetőek el a koronavírus ellen, de ők az adásig nem válaszoltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top