nlc.hu
Életmód

Retró karácsonyi fotók a '80-as évekből

Retró fotók: ilyen volt a karácsonyi készülődés a ’80-as években

Ha emlékszel, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért fogod imádni a múltidéző karácsonyi fotókat a '80-as évekből! Nézd meg, milyen volt az ünnepvárás 40 éve!

A ‘80-as években elképzelhetetlen volt, hogy nem sokkal az iskolakezdés után ellepjék a boltok polcait az ünnepi készülődésre sarkalló karácsonyi kellékek, de a maguk módján akkor is megadták a módját a karácsonyozásnak a családok.

Jóval szerényebben, a mostaninál azonban meghittebben ünnepeltek akkoriban. Győződj meg róla a saját szemeddel!

Karácsonyi BKV busz 1980-ban

Karácsonyi BKV busz 1980-ban (Fotó: Fortepan / Faragó György)

Amikor a karácsony tényleg a szeretetről szólt

A karácsonyi készülődés egyik meghatározó momentuma volt a legcsinosabb fenyő kiválasztása, sok helyen igazi családi program volt a feldíszítendő fa beszerzése. Ma már a legtöbben csak előszedik a garázsból vagy a pincéből a tavaly dobozba hajtogatott műfenyőt, és le is van rendezve a kérdés.

Bár az utcák és az otthonok akkor is ünnepi díszbe borultak, szó sem volt olyan fényárról, amilyet az utóbbi években láthatunk. Hogy a régi idők ünnepe vagy az ajándékhegyekkel és evésmaratonnal egybekötött modern karácsonyozás-e a jobb, mindenki maga dönti el. Most időutazásra hívunk, hogy belekóstolhass, milyen volt a 80-as években készülődni a szeretet ünnepére!

Megnézem
Összes kép (10)

Nyitókép: Fortepan / Kis Péter

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top