Hetekkel az amputációja után már táncol a 8 éves kislány

Á.K. | 2023. December 28.
Egy szerencsétlen balesetben elvesztette a jobb lábát a 8 éves Alys, de a jókedvét és az életerejét nem. Az orvosok is csodálják, hogy táncra perdült.

A húgával játszott a 8 éves walesi Alys, amikor a család kerti fűnyírója elütötte és úgy megsebezte a kislány jobb lábát, hogy végül térd alatt amputálni kellett. A Sun beszámolója szerint Alys versenyszerűen táncolt, a baleset előtt épp arra készült, hogy ő képviseli Walest egy Los Angeles-i táncversenyen.

Alys műlábbal is remekül táncol (Fotó: Swansea Bay NHS)

Sokkot kaptam a baleset után. Azt hittem, már sosem leszek képes táncolni” – mondja Alys, aki igazán akkor kapott erőre, amikor tolószékbe ültették. „Nem akarta, hogy bárki segítsen neki” – mesélte Nia, Alys édesanyja.

Nem sokkal később Alys kapott egy lábprotézist, és felépülése megdöbbentette az orvosokat. Paul Drayton, a swansea-i Artificial Limb and Appliance Center munkatársa a következőket mondta: „Kivételesen gyorsan rájött a használatára. Hamarosan az iskolában és a táncóráján is használta.”

Édesapja, Dylan szerint a baleset pillanata örökre velük marad, de nem lehet abban a pillanatban élni, bármilyen szörnyű is, de előre kell lépniük.

Alys mindenesetre megtette az első lépést, mert orvosait gyönyörű tánccal kápráztatta el, alig tíz héttel az amputációja után.

Exit mobile version