nlc.hu
Életmód

Ezért káros a citromos víz a fogaink számára

Komolyan károsíthatja fogaink egészségét a divatos reggeli ital

Vannak, akik igyekeznek elkerülni a sok kávé fogyasztását a fogaik kímélésének érdekében, ennek ellenére akadnak olyan italok is, amelyekről nem is gondolnánk, de rendkívül roncsolhatja a fogak egészségét.

A fogak megfelelő gondozása és ápolása kulcsfontosságú az általános egészség biztosításában, azonban ez sokkal több jelent annál, mint pusztán a napi kettő fogmosás és fogselymezés. Kétségtelen, hogy a fogaink egészségét talán az határozza meg a legjobban, hogy miket fogyasztunk. Annak ellenére, hogy már rengetegen tisztában vannak a túlzott mértékű kávé, illetve tea fogyasztásának negatív hatásaival, akadnak olyan ártatlanabbnak tűnő reggeli italok, amiről elsőre nem is gondolnánk, hogy roncsolja a fogainkat. 

fogorvosi rendelő

Károsíthatja a fogainkat ez a rendkívül népszerű ital (Fotó: Pexels)

Pár évvel ezelőtt robbant fel a TikTok a citromos víztől, amelynek reggeli fogyasztásának számos jótékony hatása van, ennek ellenére egy fogorvosi szakértő azt mondja, hogy komolyan károsíthatja fogainkat. 

Dr. Khaled Kasem szerint óvatosan kell fogyasztani ezeket az italokat, mivel annak ellenére, hogy rendkívül frissítő, erősen savas is – írja a Mirror.

„Nem meglepő, hogy a citromos víz továbbra is a népszerű trendek közé tartozik, mivel ennek az italnak számos bizonyított egészségügyi előnye van. Hidratál, C-vitamin forrás, továbbá támogatja a bőr egészségét, segíti az emésztést, és állítólag serkenti az egészséget. A túlzott fogyasztás esetén azonban károsíthatja a fogakat.”

A citromlé savas hatása könnyen károsíthatja a zománcot, idővel pedig a szuvasodás problémája is fennállhat. A szakértő azt mondja, hogy érdemes ezeket az italokat szívószállal fogyasztani, szájseb esetén pedig teljesen elkerülni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top