nlc.hu
Életmód

Megrendezték a világ legcsúnyább pázsitja versenyt

Őrület: megrendezték a világ legcsúnyább pázsitja versenyét, íme a győztes!

A verseny büszke győztese nem sokat tett azért, hogy övé legyen a győzelem.

Egy ausztrál nő bandikutok által feltúrt kertje nyerte el a legcsúnyább pázsitok versenyét. A versenyt bár a svédországi Gotlandban hirdették ki, mégis a Sandfordból származó Kathleen Murray-nek sikerült bezsebelnie a számára mindent jelentő, elismerő győzelmet.

A svédek két évvel ezelőtt indították el ezt a nem mindennapi versenyt, azzal a céllal, hogy a hatalmas szárazság közepette víztakarékosságra bátorítsák a helyieket. Kezdeményezésük olyannyira jól sikerült, hogy kis idő elteltével nem csak a térségből, hanem az egész világból érkeztek nevezések. Lelkes „kertépítők” küldték be fotóikat az Egyesült Államokból, Kanadából, Nagy-Britanniából, Németországból, Franciaországból és Horvátországból, mind azzal a szándékkal, hogy megmutassák: az ő pázsitjuk a leginkább elhanyagolt, és legrondább a világon.

A Tasmániában élő nő kertje biztosan hamar felkeltette a zsűri figyelmét, ugyanis pázsitját gyér és sárga fűfoltok, összezsugorodott növények és a helyi erszényesek által kitúrt lyukak láthatók.

Kathleen Murray a tasmániai Sandfordban található kertjében, amely megnyerte a világ legrondább pázsitja címet

Kathleen Murray a tasmániai Sandfordban található kertjében, amely megnyerte a világ legrondább pázsitja címet (Fotó: Gotland.com)

Minden rosszban van valami jó

A verseny nem csak a megtisztelő címért folyt, az ausztrál nő ugyanis egy vagány feliratú pólót is kapott elképesztő sikeréért, amelyen „A világ legcsúnyább gyepének büszke tulajdonosa” felirat áll.

„Régebben úgy véltem, hogy ezek az állatok, akik megtámadják a pázsitomat, csak azért élnek és léteznek, hogy pusztítsanak. Most azonban már úgy gondolom, hogy csak megszabadítottak attól, hogy állandóan nyírnom kelljen a füvemet” – nyilatkozta a győztes nő, aki kifejtette, nehezen is tudná lenyírni a gyepét, ugyanis mikor a férje elhagyta 2016-ban, még a fűnyírót is magával vitte.

Ha valaki arra lenne kíváncsi, hogy vajon sikerült-e a svédek kezdeményezése, a válasz egyértelmű: nem csak jókedvet és elfogadást hoztak a kerttulajdonosok életébe, hanem 5 százalékkal sikerült csökkenteniük a vízfogyasztást a verseny és egyéb más intézkedéseknek köszönhetően.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top