nlc.hu
Életmód

Napelemes pályázat 2024

Amint megnyílt a napelemes pályázat össze is omlott a honlapja

Az ügyfélkapu sem bírta az új napelem pályázat ingyen pénzére pályázni óhajtók rohamát.

A legújabb állami napelem pályázat elő-regisztrációja hétfőn délelőtt tíz órától vette kezdetét. Az oldalt elérni akarók nagy száma miatt  szinte azonnal lefagyott a rendszer.

Amint megnyílt a napelemes pályázat össze is omlott a honlapja

A támogatás összesen 15 160 sikeres pályázót segít.

„A szokásos szívás van a beadással, mert 10 óra óta a Várószobán hiába jutok el a belépésig, utána hibával kidob” – fogalmazott egy érdeklődő a Telexnek. A hibaüzenet a Kormányzati Azonosítási Ügynök (KAÜ) hibáját írja, ezt támasztja alá, hogy a magyarorszag.hu portál sem enged belépni. A lap másik olvasója szerint „665 perc várakozást jelölt az oldal, ami azért folyamatosan csökkent. Körülbelül egy óra múlva már csak egy perc volt hátra, majd amikor onnét az oldal elviekben »automatikusan« tovább lépett (volna)… jött a felugró ablak: A belépés nem sikerült.”

A rendszer leállásával párhuzamosan az ügyfélkapu is sztrájkba lépett,

a helyzet csupán délután három felé kezdett javulni. Az Energiaügyi Minisztérium délutáni közleménye szerint a fennakadást Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) oldalán bekövetkezett rendszerhiba okozta. „A külső probléma elhárításán a teljes helyreállításig dolgoznak, több mint ezer elő-regisztrációs kérelem már beérkezett” – jelezte a tárca.

A pályázók érkezési sorrendben kaphatják meg az állami támogatást, amellyel a napelemes rendszer kiépítése mellett ezúttal a megtermelt energia tárolására is kérhető pénz. 

A maximális összeg ingatlanonként ötmillió forint,

legfeljebb a költségek 66 százaléka. A maradékot az ingatlan tulajdonosának kell fedeznie. A támogató szervezet 15 napon belül dönt a pályázat jóváhagyásáról, majd három potenciális kivitelező közül lehet választani. A vállalkozási szerződés a támogatói okirat kiadásával lép hatályba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top