nlc.hu
Életmód

Gesztusok, amiktől a párod újra beléd szeret

6 apró, de figyelmes gesztus, ami miatt a párod újra és újra beléd szeret

Lehet, hogy furán hangzik, de ebben az esetben is tökéletesen érvényes, hogy sok kicsi sokra megy. Érdemes rájuk figyelni a mindennapokban!

Egy párkapcsolat a folyamatos odafigyelésről és gondoskodásról szól. Ha ez elmarad, a viszony könnyen ellaposodhat, ez pedig egyenes út a szakításhoz… Persze most nem ezért vagyunk itt, hogy erre figyelmeztessünk, hanem azért, hogy megmutassuk, mik azok az apró, de annál jelentőségteljesebb gesztusok, amiknek köszönhetően újra és újra magadba bolondíthatod a párodat.

Mini szerelmeslevelek

Manapság nagyon ritka az, hogy valaki szerelmeslevelet írna a másiknak, pláne, hogy sokaknak még szóban is nehezükre esik kimondani az sz-betűs szót. Épp ezért szuper ötlet, ha apró kis üzeneteket hagysz a párodnak arról, hogy gondolsz rá és szereted. Csomagolhatsz ilyet az ebédjéhez, hagyhatsz neki egy post it-et a tükrön, ha ő később indul munkába, vagy később fekszik le este, mint te. De például az sem rossz ötlet, ha a könyvébe vagy a zsebébe rejted, netán a kávéfőzőhöz teszed ezeket a cetliket, tényleg csak a fantázia szabhat határt a levelek rejtekhelyeinek. Az azonban biztos, hogy ezek a kedves üzenetek megteszik a hatásukat.

Mondd el, mennyire szereted benne…

A kócos haját, a mosolyát, a figyelmes oldalát, hogy mindig meg tud nevettetni, hogy betakar éjszaka, ha lerúgod magadról a takarót. Lehet, hogy ezek a bókok túl hétköznapinak tűnnek, de pont ezért nem szabad őket lebecsülni! A mindennapokban ugyanis az ember könnyen elfeledkezik arról, hogy a másikat megdicsérje valamiért, ezért érdemes tudatosan törekedni arra, hogy időről időre visszajelezz neki ebben a formában. Szentimentális? Igen. Beválik? Abszolút.

Főzd a kedvencét

Mi lenne annál nyilvánvalóbb gesztus, mintha a kedvencét főzöd? Ne higgy azoknak, akik azt mondják, ez lerágott, unalmas csont, szó sincs róla. Enni mindenki szeret, főleg, ha a kedvence kerül elé, ezért ez az egyik legkedvesebb gesztus, amivel a másik felé fordulhatsz. Az sem különösebb gond, ha nem vagy egy konyhatündér, ebben az esetben keríts egy éttermet, ahol elkölthettek egy romantikus vacsorát a gyertyafény mellett. Sőt, ha úgy adod mindezt elő, mint egy randit, és csinosan felöltöztök mindketten, az még egy kis pluszt ad a varázshoz, mert azokat az időket idézi, amikor megismerkedtetek. A nosztalgiafaktor ereje nagyon erős tud lenni!

Idézd meg a benned élő masszőrt!

Egy nehéz nap után mindenkinek csomókban állnak az izmai, amin egy kényeztető masszázs nagyon sokat tud segíteni. Nem kell ehhez semmilyen előzetes tudás, sem rákészülés, egyszerűen kapd el a partnered vállát vagy lábát, ha azt gondolod, hogy szüksége lenne egy kis feszültségoldásra, közben pedig faggasd ki a napjáról. Ez olyan házi terápia, ami lehet, hogy adott pillanatban nem is igazán emlékezetes, viszont abban a pillanatban, hogy a stressz feloldódik, máris nyomatékot kap. Sőt, az is figyelmes gesztus lehet, ha ezek után még egy meleg, illatos fürdőt is készítesz neki, mert ez nagyon bensőséges pillanatokat idéz meg, ami mindenkit jóleső érzéssel tölt el.

Add meg a búcsúzás módját!

A reggeli kapkodásban általában csak egy gyors sziára futja, már ami az elköszönést illeti. De mi lenne, ha ennek is megadnátok a módját? Nem filmbe illő, giccses jelenetre gondolunk, hanem arra, hogy legalább egy ölelés és egy csók férjen bele még a legnagyobb sietségbe is. Legyél jelen ebben a pillanatban, és a párodat is vond bele, ne elégedj meg azzal, hogy csak rutinból cselekedtek. Az a néhány másodperc igenis bírjon különleges jelentőséggel, és mondd el a másiknak, hogy hiányozni fog napközben, és fontos neked. Hidd el, sokkal jobb lesz ennek tudatában a napnak nekikezdeni.

Hallgatni arany

Nem véletlenül van a fenti szállóigének ekkora sikere, a hallgatás tényleg olyan önzetlen cselekedet, ami egy párkapcsolatban különösen fontos. Türelemmel hallgasd végig a másik mondandóját, hagyj neki időt arra, hogy mindent, amit szeretne, meg tudjon osztani, amikor pedig eljön az ideje, akkor egyszerűen érdeklődj felőle. A kommunikáció minden kapcsolat alapja, de legalább ennyire lényeges az is, hogy tudd, mikor van a másiknak szüksége arra, hogy minden figyelmedet neki szenteld. Ha nem hiszed, akkor egyszerűen csak képzeld el, hogy a szituáció fordított, és te vagy a mesélő fél. Ugye jólesne, ha a másik meghallgatna? Ez lebegjen a szemed előtt.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top