nlc.hu
Szabadidő

Romantikus magyar falvak

5 meghitt, varázslatos magyar falu romantikus elbújásokhoz

Egy kis romantikára vágysz? Hangulatos, őszi séták, csend, nyugalom és béke – ezeken a településeken ez vár rád!

Nem kell messzire utaznod ahhoz, hogy meghitt kis falvakra lelj! Kirándulj Magyarország kevésbé ismert, csendes településeire, és kimaxolhatod a romantikázást a pároddal.

Kéthely

Kéthely tökéletes célpont, ha a Balatonhoz közel szeretnétek találni egy csendes kis települést. A Somogy megyében fekvő, Balatonboglári borvidékhez tartozó település az abszolút nyugalomra és elvonulásra vágyók tökéletes célpontja. Itt piknikezhettek, hangulatos vendéglőkbe térhettek be, és helyi borászok borait is megkóstolhatjátok.

Kéthely szőlhegye

Kilátás a kéthelyi szőlőhegyről
(Fotó: Wikipedia/Zerind )

Paloznak

Habár Paloznak augusztusban abszolút a nyüzsgés színtere, ősszel átveszi a jazzfesztivál helyét a csend és a nyugalom. A kilátás verhetetlen, csak úgy, mint a helyi borok, így ősszel is ideális célpont a romantikázáshoz.

Paloznakon sok olyan szállás van, ami felújított parasztházban alakítottak ki, így egy kis időutazásban is részetek lehet, ha emellett a Veszprém megyei település mellett döntötök.

Paloznak

Hangulatos régi parasztházakban szállhattok meg
(Fotó: Wikipedia/Solymári)

Velem

Ha a romantikázáshoz nektek is hozzátartozik az, hogy a természet lágy ölén sétáljatok, piknikezzetek, akkor Velem felé vegyétek az irányt! A Kőszegtől 8 kilométerre fekvő település neve maga a romantika, a környéken barangolva pedig még az is átszellemül, aki nem az a kifejezetten érzelgős típus.

De nemcsak a természet szolgál itt látnivalókkal: Schulter-malom, a Hősök kapuja és a Szent Vid-hegyi kápolna is varázslatos.

Szent Vid kápolna, Velem

A Szent Vid-kápolna
(Fotó: Wikipedia/Civertan )

Vácrátót

Ha Budapesten vagy Pest megyében éltek, és nem szeretnétek sokat utazni, akkor is elvonulhattok a világ zaja elől. A Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert az ország egyik legpompázatosabbja, ami ősszel mutatja a legszebb arcát.

Akár egy napra, de egy egész hétvégére is tervezhettek ide programot, ugyanis 27 hektáron barangolhattok, kirándulhattok a madárcsicsergős lombok alatt.

Vácrátót, Vigyázó kastély

A Vigyázó kastély csodás látványt nyújt (Fotó: Wikipedia/Egresij )

Óbánya

Óbánya annyira gyönyörű, hogy a magyar Svájcként is szokták emlegetni. Ha a pároddal úgy döntötök, hogy ide jöttök, ti is meg fogjátok érteni, miért kapta ezt az elnevezést. A Kelet-Mecsek völgyében elterülő települést gyönyörű erdő övezi, és mint a legtöbb sváb falu, Óbánya is kifejezetten rendezett, hangulatos. A tornácos házak között sétálni, vagy az Öreg-patak partján andalogni igazi felüdülés.

Óbánya

Óbánya mesés utcája
(Fotó: Wikipedia)

Ismerd meg még jobban a legszebb magyar falvainkat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top