nlc.hu
Utazás

5 csendes hazai horgásztó

5 horgásztó, ami ősszel a legszebb – itt akkor is érdemes ejtőznöd, ha nem horgászol!

Ezekhez a horgásztavakhoz nemcsak akkor érdemes ellátogatnod, ha él benned egy Nagy ho-ho-horgász, hanem akkor is, ha egy kis nyugalomra, és szép tájakra vágsz.

Olyan horgásztavakat mutatunk, ahová akkor is érdemes ellátogatnod, ha nincs pecabotod!

Cseke-tó

Ha igazán festői környezetre vágysz, akkor vedd az irányt Tata felé! A Cseke-tó tökéletes a sporthorgászok számára: a tatai vízterület egyébként 18 hektáros, vagyis bőven van tered kiteljesedni, ha horgászni szeretnétek.

De a Cseke-tó akkor is nagyon jó választás, ha szép tájon szeretnél kirándulni. A tavat gyönyörű ligetek veszik körül, és a sétányain ősszel igazi felüdülés sétálni. A tavon több hangulatos fahíd is átível a kisebb-nagyobb szigetekre.

Cseke-tó

A Cseke-tó ősszel is gyönyörű
(Fotó: Getty Images)

Háziréti-tó

Ha budapesti vagy, és nem mennél messzire, akkor a Háziréti-tó a neked való hely! Pilisvörösvár közelében elterülő tavon a szárazföldről és csónakról is pecázhatsz, de ha úgy tartja a kedved, akkor a parton piknikezhetsz is.

Ha a csónak mellett döntesz, tudd, hogy a tónak vannak hirtelen mélyülő szakaszai, érdemes kikérni a helyiek tanácsát, mielőtt nekivágsz az evezésnek.

Háziréti víztározó

Tökéletes őszi kikapcsolódás
(Fotó: Háziréti Víztározó, Horgásztó/Facebook)

Szatmár-tó

Ha távolabb mennél Budapesttől, akkor vedd az irányt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Szatmár-tó felé, amit Téglagyári horgásztó néven is ismernek! A több mint 20 hektáros vízterület hatalmas, ami valójában 3 különálló tóból áll, így nem kell zsúfoltsággal számolnod, és gigantikus halakat is foghatsz.

A vadregényes,  nádasokkal tarkított tónál pihenhetsz, elmélázhatsz, sétálhatsz – igazi megnyugvást adhat egy pörgős hét után.

Szatmár-tó

Varázslatos táj
(Fotó: Szatmár-Tó/Facebook)

Derítő-tó

A Derítő-tó szintén Tatán mellett fekszik, és abszolút dobogós, ami a környezetet illeti. A parton színes faházikók sorakoznak, amitől a táj egészen mesebeli hangulatot áraszt. A tavat eredetileg az Öreg-tó szűrőtavának építették, később lett csak horgásztó.

Foghatsz itt pontyot, csukát, süllőt és keszeget is, bérelhetsz csónakot és hangulatos faházat is.

Derítő-tó, Tata

Mesebeli hely Tatán
(Fotó: Getty Images)

Maconkai víztározó

Északon, Nógrád megyében, Bátonyterenén találod a Maconkai víztározót, ami az egyik legzseniálisabb hallelőhely. Rengeteg különféle hallal találkozhatsz itt, a pontytól kezdve a dévérkeszegen át a harcsáig, amurig.

A terület nagyon jól kiépített, parkolókkal, betonutakkal, és ha bográcsozni, sütögetni támad kedvetek, akkor azt is megtehetitek, ugyanis vannak tűzrakó helyeket is kialakítottak.

Maconka

Csend és nyugalom vár
(Fotó: Getty Images)

Még több utazás!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top