nlc.hu
Életmód

Így él Szász János Amerikában

Taxisofőrként kezdte újra az életét Amerikában Szász János filmrendező, most már egyetemeken tanít

Nem tervez hazajönni a családjával.

Szász János és családjának otthonába 2021 februárjában házkutatást tartottak a rendőrök. Az ügy hátterében a magyar orvosok által szétválasztott bangladesi ikerpárról készülő dokumentumfilm körüli konfliktus állt, de a filmrendező szerint az SZFE-ügy is ott volt a háttérben. Fél évvel később Szászék elhagyták Magyarországot, Amerikába költöztek, jelenleg is ott élnek. A kinti életükről Veiszer Alindának adott interjúban beszélt Szász János és a felesége, Bognár Gyöngyvér – írja a Telex.

Szász János

Szász János komoly döntést hozott 2021-ben – MTI Fotó: Kovács Tamás

Elmondásuk szerint nem a karrierjükre koncentráltak, amikor kijöttek, hanem arra, hogy a gyerekeikkel ne történjen meg ugyanaz, ami velük. 

Bognár Gyöngyvér 30  évig volt színpadon, a szakmájától tulajdonképpen elbúcsúzott, tekintve, hogy idegen nyelven nem akar játszani. Most óvónőként dolgozik.

Szász kezdetben überezett, most már három egyetemen tanít, valamint társulatot alapított Washingtonban. Az első kinti darabját nemrég 12 kategóriában jelölték egy fontos amerikai szakmai díjra.

Nem úgy megyek Amerikába, hogy nyitott ajtók várnak, és azon csak át kell menni, hanem egy ismeretlen világba megyek. (…) Sok barátom van, ismerőseim, ők visszavárnak, segítenek, ahol tudnak. De nincsenek szerződéseim, gyakorlatilag munkát keresni megyek” – vallotta be még 2021-ben Szász János, hozzátéve: “rohadt fájdalmas dolog elmenni“.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top