nlc.hu
Életmód

Bárcsak sose találtak volna fel ezeket a dolgokat

Bárcsak sose találták volna fel ezeket! 9 dolog, ami nélkül jól meglennénk

Vajon mik lehetnek azok a dolgok, amelyeket bárcsak sose találtak volna fel? Erre a kérdésre kerestük a választ, és meg is találtuk, méghozzá nem is akárhol!

Bár rengeteg kényelmet nyújthatnak számunkra a technika vívmányai, a Redditen egy igencsak érdekes kérdés röppent fel e téma kapcsán. Egy kérdező ugyanis arról érdeklődött a többi felhasználó között, hogy számukra melyek azok a találmányok, amelyeket bár soha ne találtak volna fel. A hozzászólások között pedig rengeteg érdekes felvetést olvashattunk.

Kétségtelen, hogy csodálatos lenne egy olyan világban élni, ahol nincsenek háborúk, éhínség, környezetszennyezés vagy betegségek. Érdekesség, hogy a redditezők inkább materiális válaszokat adtak a fentebb említett kérdésre. De vajon a kommentelők válaszai közül melyek voltak a leggyakoribb kívánságok? Cikkünkben erre adjuk meg a választ!

A dohányzás megölhet, ezt pedig jól tudják a redditezők is (Fotó: Getty Images)

A dohányzás megölhet, ezt pedig jól tudják a redditezők is (Fotó: Getty Images)

Cigaretta

A felhasználók hozzászólásait és kedveléseit összevetve a legtöbben azt kívánták, hogy bárcsak sose találták volna fel a cigarettát. Ez nem is csoda, ugyanis a dohányzás rákot, szívbetegségeket, stroke-ot, tüdőbetegségeket, cukorbetegséget és krónikus obstruktív tüdőbetegséget okoz, amely magába foglalja a tüdőtágulást és a krónikus hörghurutot is. Fontos tudnunk, hogy a dohányzás nemcsak a cigarettát szívókra, hanem a környezetükben élőkre is káros hatást gyakorolhat. Már egy kis dohányfüst belégzése is káros lehet, köszönhetően a dohányfüstben található több mint 250 rendkívül káros vegyi anyagnak – figyelmeztetett mindenkit a Centers for Disease Control and Prevention tanulmánya.

Alkohol

„Pia. Talán jobb gyerekkorom lett volna” – írta szívszorító vallomását a poszthoz az egyik hozzászóló, bejegyzését pedig több százan kedvelték. Úgy tűnik tehát, hogy rengeteg fiatal és ma már felnőtt gyerekkorát keseríthette meg az egyik, vagy mindkét szülőjük alkoholfüggősége. A tézist a hvg.hu egyik cikke is megerősítette, melyben úgy fogalmaztak: a becslések szerint 400 ezer gyerek él alkoholista szülővel. Amellett, hogy az ivással megkeseríthetjük a környezetünkben élők életét, komoly egészségügyi károkat is okozhatunk magunknak. A nagymértékű ivás hatására májkárosodás, vénás tágulatok, szívproblémák, felszívódási zavarok, idegrendszeri károsodások és egyéb hiányállapotok léphetnek fel, melyek körül nem egy életveszélyes állapotot jelent.

Közösségi média

Szintén az élen jártak a közösségi médiumok is a hozzászólók válaszai alapján. Ezen sincs mit csodálkozni, az efféle platformok káros hatásait ugyanis napestig lehetne sorolni. Hogy csak pár példát említsünk: az efféle helyeken rengeteg zaklatásnak, személyazonosság-lopásnak és magánéletet sértő tevékenységeknek lehetünk kitéve. Nem beszélve arról, hogy a gyermekekre is kifejezetten káros hatást gyakorolhatnak bizonyos posztok.

Fizetős papírmunka

Rengetegen egyetértettek egy redditező kommentjével, aki szíve szerint a fizetős papírmunkát törölné el a világból. A felhasználó hozzászólásában azt nehezményezte, hogy nem érti, miért kell súlyos pénzeket kiadnunk azért, hogy a drágán megvett autónkat átírassuk a nevünkre.

Hangokat kiadó gyerekjátékok

A gyerekjátékok rendkívül fontos szerepet tölthetnek be egy kisgyerek fejlődésében. Fejleszthetik a gondolkodást, a beszédkészséget, a társas kapcsolatokat, a problémamegoldást és a kreativitást is. Bár ez rendkívül jó hír, sokan egyszerűen a falra tudnának mászni a sípoló, vinnyogó, csörgő-zörgő játékoktól. Pláne akkor, ha az az éjszaka közepén, vagy egy gyereksírásokkal teletűzdelt nap alatt szólal meg.

Sokan nem látnak pártalálási lehetőséget a randi applikációkban (Fotó: Getty Images)

Sokan nem látnak pártalálási lehetőséget a randiapplikációkban (Fotó: Getty Images)

Randiapplikációk

A középmezőnyben végeztek a válaszadók kedveléseinek száma szerint a randizós appok. Itt azonban már egy kicsit megoszlottak a válaszok. Míg sokan személytelennek, eredmény nélkülinek és feleslegesnek írták le őket, addig mások nem értettek egyet ezekkel az állításokkal.

Új flakonos üvegek kupakja

A redditezők nem tudtak elmenni amellett a környezettudatos döntés mellett sem, amelynek okán egy ideje nem tudjuk teljes egészében lecsavarni a kupakot bizonyos műanyag flakonokról. A hozzászólás alatt igazi kommentháború alakult ki. Sokan értetlenül álltak a hozzászólás előtt, míg mások – sok esetben megkérdőjelezve saját kézügyességüket – nem értik, hogy találhattak ki ilyen ügyetlen és kellemetlen procedúrát egy kupak lecsavarására.

Milyen világ lenne az, ahol nincsen munka? (Fotó: Getty Images)

Milyen világ lenne az, ahol nincsen munka? (Fotó: Getty Images)

Munka

A kevésbé népszerű válaszok között – de még mindig az élmezőnyből válogatva – szerepelt a munka létjogosultsága is. A redditezők egyik csoportjának a munka mennyiségével volt a baja, ugyanis túl soknak találják az ötnapos munkahetet. A másik csoportnak azonban magával a munka létezésével volt inkább problémájuk.

Szerencsejátékok

„Azt mondják, a szerencsejáték tönkreteszi az életed. Valójában a mi családunkat csak még jobban összehozta! Kénytelen voltunk egy egyszobás garzonba költözni…” – szól a közismert vicc, és úgy gondoljuk, ezzel mindent elmondtuk, hogy miért is szerepelhet a szerencsejáték is a TOP kommentek között.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top