Ezeken a helyeken futhatsz bele legnagyobb eséllyel életed szerelmébe

Fecske Bettina | 2024. Február 11.
„Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez˝ - tarja a mondás. De vajon hova kell elindulnunk, hogy végre ránk találjon a nagybetűs szerelem?

Bár ma már rengeteg olyan applikáció létezik, amelyeknek célja, hogy megkönnyítse az ismerkedést, sokan még mindig a személyes találkozások erejében hisznek. Ez nem is csoda, hiszen senki sem akar sok energiát beleölni egy olyan kapcsolatba, ahol nincs meg a felek között a személyes találkozás során az a bizonyos kémia. Rengetegen vannak olyanok is, akik azért sem online vágnak bele az ismerkedésbe, mert nem szeretnének „pötyögni” a telefonjukon naphosszat egy olyan emberrel, akivel élőben még egy szót sem váltottak. Telefonon keresztül ugyanis nem érezzük a másik illatát, nem látjuk a gesztikulációit… És akkor arról még egy szót sem ejtettünk, hogy sokan egészen máshogy néznek ki a feltöltött képeiken, mint a valóságban.

De akkor hol keresgéljünk?

Rengeteg a buktatója lehet tehát az online ismerkedésnek, viszont azok, akik semmiképpen sem szeretnének ilyen módon randipartnert találni, igencsak nehéz helyzetben vannak. Cikkükben nekik szeretnénk néhány tippet adni, hogy merre érdemes elindulni, ha egy filmbe illő találkozásra vágyunk életünk szerelmével.

Önkéntes munka

A Medical Daily egyik cikke szerint a közös értékek vagy hiedelmek egészséges és boldog párkapcsolatot eredményeznek. Tegyük fel, hogy imádjuk az állatokat és elmegyünk önkéntesnek egy menhelyre. Itt összeismerkedtünk egy olyasvalakivel, akinek szintén szívügye a kisállatok sorsa. A beszélgetés első témája máris adott, a folytatás pedig innentől már csak rajtunk múlik.

Barátok által szervezett esemény

Rengeteg filmbe illő történetet lehet hallani olyan pároktól, akik egy barátok által szervezett eseményen ismerkedtek meg. Ez tökéletes terep lehet mindkettőtök számára, ugyanis ismerősök között vagytok, feszengésnek itt már helye nincs. Egy ilyen találkozás során sokkal közvetlenebbül folyhat köztetek a kommunikáció, hiszen tudjátok: közös barátaitok vannak, félig szinte már ismeritek is egymást. Érdekes adat, hogy egy felmérés szerint a párok 39%-a egy közös ismerősön keresztül ismerkedett meg egymással. 

A közös barátok miatt hamar úgy érezhetjük, hogy már ezer éve ismerjük a másikat (Fotó: Getty Images)

Munkahely

A munkahelyen szövődött románcokat gyakran rosszallják a munkaadók, ennek ellenére még mindig ez az egyik legideálisabb hely életünk párjának megtalálására. A Daily Mail értekezése szerint azoknak a párkapcsolatoknak a nagy százaléka amik munkahelyen köttettek, házasság lesz a vége.

Könyvesbolt

Bizonyos könyvesbolt láncokban lehetőségünk van arra, hogy egy finom kávé mellett belelapozzunk a kedvenc írónk legújabb regényébe. Miközben olvasgatunk, akár észrevehetünk mellettünk egy szimpatikus idegent is, akivel a több órás olvasgatás után beszédbe is elegyedhetünk. Itt sem kell félni, hogy nem lesz semmi közös témánk, elég csak arra rákérdezni, hogy ki, mit olvas, és miért.

Sportklubok

A sportolás szerelmeseinek is van egy jó hírünk a személyes párkeresés tekintetében. Az edzőteremben, csoportos órákon vagy bármilyen sporteseményen ugyanis megsokszorozódik az esélyünk a pártalálásra. A közös célokért való szurkolás/harcolás hamar össze tudja kötni az embereket, innentől pedig már csak pár lépés van a nagybetűs szerelemig.

A közös sportolás során nem csak az elégetett kalóriáktól forrhat a levegő (Fotó: Getty Images)

Mosodák

Úgy tűnik semmi értelme kétségbeesnünk akkor, ha szingliként elromlik a mosógépünk, a szerelő pedig nem ér aznap rá és nincs a közelben senki, aki hirtelen segíteni tudna rajtunk. Ebben az esetben ugyanis irány a mosoda! Fontos, hogy mindig vigyünk magunkkal elegendő aprót (sosem tudhatjuk, kinek lesz szüksége egy kis kisegítésre) , de még csak poénból se említsük az első találkozásnál a koszos fehérneműket!

Tömegközlekedési eszközök

Bár sokan imádják nyomkodni a telefonjukat a járművekre várakozás vagy az utazás közben, akár életünk szerelmét is elszalaszthatják, ha időnként nem pillantanak fel a képernyőről. A közelükben lehet ugyanis egy szimpatikus idegen, aki csak arra vár, hogy végre elkapjuk a pillantását, és megadjuk neki a zöld jelzést az ismerkedéshez. Egy magába forduló, internetfüggőhöz azonban senki sem akar majd közeledni…

Táncoktatások

Ha imádsz táncolni, lételemed a zene és szerelemre ácsingózol, akkor ne habozz, jelentkezz be egy táncórára! Ne érezd kellemetlennek, hogy nincsen partnered, a sors ugyanis összehozhat egy olyan lelkes és élettel teli személlyel, mint amilyen te magad is vagy! Ha a kezdő lépéseket letudtátok, irány felfrissíteni magatokat egy üdítővel (vagy tüzes vízzel) a közeli bárban.

Nem csak a táncparkett fog izzani egy sorsszerű találkozásnál (Fotó: Getty Images)

Bármilyen tanfolyam

Érdekel a főzés, a kertészkedés, a festés esetleg a barkácsolás? Jelentkezz fel egy tanfolyamra, és meglátod, mire észbe kapsz, már az esküvői vendégek listáját írod össze! Mint már korábban említettük a közös érdeklődési kör hamar összehozza az embereket. Plusz előny, hogy a közös hobbinak hála a szürke hétköznapjaitok sem leszek unalmasak, hiszen mindig együtt tevékenykedhettek majd valamin.

Vakáció

Utazni már önmagában is öröm! Ha azonban elég nyitottak vagyunk a rengeteg látnivaló felfedezése közben, hamar azon kaphatjuk magunkat, hogy már foglaljuk is a következő repülőjegyünket életünk szerelméhez. A képlet itt is nagyon egyszerű. Ha kiszúrtuk azt, aki felkeltette az érdeklődésünket, bátran menjünk oda hozzá. Majd érdeklődjünk felőle a hely adta lehetőségekről, és ha kölcsönös a szimpátia, kérjünk tőle egy privát idegenvezetést! 

Exit mobile version