Család

Lehet úgy is randizni, hogy ki sem teszed a lábad otthonról

Az online párkeresők nem zártak be a koronavírus miatt, de azért a személyes találkozást most ők sem ajánlják.

A randizás személyes dolog, de most jobb, ha mindenki otthon marad és még a párkeresés miatt sem megy emberek közé. Az online társkeresők ettől még nem álltak le, csak felhívták a figyelmet, hogy kerülni kell a személyes kontaktust, és jobb, ha maradunk a neten és online randizunk. De lehet sikeres egy randi úgy, hogy csak Skype-on (vagy egyéb online felületen) látjuk a másikat?

Nyilván nem fogja helyettesíteni az igazi találkozást teljesen, hiszen elmaradnak az illatok, nem tudjuk olyan közelről megfigyelni a másik mimikáját, testtartását tudat alatt, de a semminél még az is jobb, ha áttesszük a randikat az online térbe. Ismerkedni így is lehet, jelenleg ez az opció a legkézenfekvőbb a saját, és mindenki más érdekében. A Tinder is erre buzdít, és bravúrosan kommunikálja a tagok felé, hogy jelen helyzetben ne találkozzanak, hanem inkább tartsák meg a távolságot, és használják arra az alkalmazást, hogy kapcsolatban maradjanak egymással, ne pedig randizni járjanak. Ezt az üzenetet közvetítik a felhasználók felé:

randi online párkereső

A Tinder üzenete a felhasználóknak

Hogyan lehet jól randizni az online térben? Hoztunk pár tippet, hogy sikeres legyen az ismerkedés az olyan személytelennek tűnő felületen is, mint egy Skype.

1. Öltözz fel rendesen, pont, mintha randira mennél személyesen

Mindegy, hogy jelen esetben csak képernyőn keresztül találkoztok, ugyanúgy a legjobb formádat szeretnéd hozni, mintha elmennél élőben a randira. Akármit is terveztél felvenni személyes találkára, azt vedd fel az online, videós randira is. Csábítónak tűnhet a gondolat, hogy csak deréktól felfelé öltözz fel, alul pedig egy szál macinaciban üldögélj, de lebeszélnénk róla, mert egyrészt lehet, hogy fel kell állnod beszélgetés közben, másrészt pedig akkor fogod csinosnak érezni magad, ha alul is felöltözöl rendesen.

2. Csendes szobát válassz

Aleeza Ben Shalom, a Get Real, Get Married könyv szerzője számtalan online randis interjút készített a könyvéhez, és gyakran panaszkodtak neki az alanyok arról, mennyire kínos helyzeteket éltek át online videós randik alatt, amikor az anyuka besétált a képbe vagy a mosogatnivaló volt a háttérben. Ezért javasolja azt, hogy nagy körültekintéssel válasszuk ki a helyszínt a lakáson belül egy online randira, főleg, ha nem egyedül élünk a háztartásban. Lehetőleg valamilyen semleges háttér elé ülj le, egy csendes szobában, és olyan szögből mutasson a kamera, ami előnyös számodra (ne az orrlyukaidba lásson bele a partnered).

randi online párkereső

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

3. Hallasz? És most hallasz?

Shalom a Skype-ot veszi alapul az online randizáshoz, aminek jó szokása, hogy hívás közben lefagy, és se képet, se hangot nem közvetít egy ideig. Ennek kivédésére javasolja a szakértő, hogy némítsuk le a Skype-ot, csak a kamera részét használjuk, és inkább telefonon beszéljünk szóban közben. Ehhez szükség lesz egy headsetre is, hogy ne kelljen órákig a fülünkhöz tartani a telefont. Így akkor is tudunk tovább beszélni, ha a videókapcsolat megszakad pár percre.

4. Nézz a kamerába és mosolyogj!

Bár nyilván a partneredet akarnád látni a monitoron, miközben beszélgettek, de tartsd észben azt is, hogy ha szeretnéd, hogy lássa a szemedet, akkor bele kell nézned a kamerába is néha. Ha nagyon kényelmetlenül érzed magad emiatt, akkor gyakorolj a randi előtt egy barátoddal, hogy megszokd az érzést. És ha még nem lenne elég, hogy egyszerre kell figyelned mindenre, akkor van még egy fontos javaslat: ne felejts el mosolyogni!

5. Nem most van itt a hangulatvilágítás ideje

Amikor élőben találkozol valakivel, akkor a hangulatvilágítás jól jöhet, de online egyáltalán nem jó ötlet. Azt éred el vele, hogy nem lát majd belőled nagyjából semmit a randipartnered, és azt is csak pixelesen. Persze nem kell egy vallatólámpát ráirányítani az arcodra, inkább arra törekedj, hogy szórt fényben ülj, lehetőleg ne háttal az ablaknak, a megfelelő megvilágítás érdekében.

A Skype és más online felületek természetesen nem fogják pótolni teljes mértékben a személyes találkozást, ezért ne legyenek túl nagy elvárásaid, de arra jók, hogy legalább valami fogalmad legyen róla, kivel hozott össze a sors az online párkeresőn.

További tippek randizáshoz:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top