Család

4 randiszabály, amit felejts el örökre!

Sokszor csak annyi a probléma, hogy túlságosan ragaszkodsz ahhoz, hogy milyennek kellene lennie egy randinak.

Talán nem is tudatos, hogy hiszel ezekben a szabályokban, hanem csak beléd nevelték, vagy a barátnőid már annyit mondogatták, hogy végül elhitted, hogy egy randinak így kell mennie. Celeste Seiferling párkapcsolati tanácsadó szerint azonban ezek a szabályok, hiedelmek károsak, és akár meg is akadályozhatnak abban, hogy megtaláld a párodat. A következő négy randiszabályt el kell felejteni, ha sikeresen szeretnél randizni.

4 randiszabály, amit felejts el örökre!

1. „Mindenki monogámiát akar”

Sokan valóban azért randiznak, mert az igazit keresik, akivel leélhetik az életüket. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy most azonnal vagy a közeli jövőben tervezik a házasságot és a gyerekeket.

Ha azzal az elvárással mész egy első randira, hogy örök szerelmet akarsz, akkor a fejedben már meg is írtad egy ismeretlen emberrel a közös életeteket, ami nem létezik. Ezzel pedig a spontaneitást és kíváncsiságot elveszed saját magadtól. Inkább legyél őszinte és nyitott, aztán majd kiderül, mi lesz a kapcsolatból.

2. „Ne áruld el az érzéseidet!”

Már túl sok szabály halmozódott fel az érzelmek kinyilvánítása körül: ne írj neki elsőnek; ne mondd azt, hogy szereted; ne mutasd ki, ha tetszik… Ezek a szabályok mind játszmázásokból nőtték ki magukat, márpedig pont a játszmázást érdemes elkerülni, ha azt szeretnéd, hogy a másik önmagadért szeressen.

randi szabály párkapcsolat

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

Miért ne mutathatnád ki az érzéseidet? Csak nyerhetsz vele, mert legalább időben kiderül, merre tart a kapcsolat. A nyílt kommunikáció a sikeres párkapcsolat alapja, ne szúrd el játszmázással rögtön az elején!

3. „Legalább három randi kell a szexhez”

Ez a szabály azért jött létre, mert három randi elég ahhoz, hogy kicsit megismerd a másikat. De a szakértő szerint ez nem igaz, hiszen ha az első randi után már szexeltek, azzal még jobban megismered a partneredet. Természetesen nem azt javasolja, hogy mindenkivel ugorj ágyba azonnal, csak azt, hogy nyíltan beszélj a randipartnereddel a szexről, ha úgy érzed, kedved lenne hozzá.

4. „Le kell fogynod, mielőtt randizni kezdenél”

Vagy a fogyás helyett lehet, hogy előbb boldognak kell lenned, meg kell gyógyulnod, el kell múlniuk a pattanásoknak… a sor a végtelenségig folytatható lenne. Seiferling szerint ilyenkor tulajdonképpen azt mondod magadnak, hogy nem vagy elég jó ahhoz, hogy párkapcsolatod legyen. Márpedig mindenki pont ebben az állapotban pont elég jó, és pont megérdemli, hogy a vágyait teljesítse.

Persze legyenek céljaid, és ha úgy érzed jól magad, akkor add le az öt kiló súlyfelesleget, de ne gondold, hogy tökéletes címlaplánynak kell lenned ahhoz, hogy vonzó legyél. Ne tartsanak vissza a vélt vagy valós hibáid a randizástól, hanem hidd el magadról, hogy ebben a jelenlegi állapotodban is abszolút szerethető vagy.

A fenti randiszabályokat azért kell elfelejteni, mert csak visszatartanak attól, hogy tényleg önmagadat add. Ha pedig nem önmagadat adod, akkor a másik nem téged, hanem egy felvett álarcot fog szeretni, ami pedig biztos, hogy nem vezet egy boldog párkapcsolathoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top